Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Тернопільчани знайомляться з досвідом співробітництва територіальних громад Полтавської області

Тернопільчани знайомляться з досвідом співробітництва територіальних громад Полтавської області

1-2 листопада, у рамках програми U-LEAD з Європою «Підтримка децентралізації в Україні», на Полтавщині з навчальною поїздкою перебуває делегація посадовців об’єднаних територіальних громад Тернопільської області. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

В обласні раді гості зустрілися з виконавчим директором Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимиром Микійчуком, який розповів про роботу Асоціації, що допомагає органам місцевого самоврядування області більш ефективно здійснювати свої повноваження, забезпечує узгодження дій місцевих рад щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяє подальшому соціально-економічному та культурному розвитку міст і районів, області.

Завідувачка сектором міжнародної та міжрегіональної співпраці відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко провела відеопрезентацію «Актуальні питання розвитку місцевого самоврядування на Полтавщині». Йшлося, зокрема, про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, Бюджет участі Полтавської області, механізми підтримки спільних проектів на обласному рівні, співпрацю громад з міжнародними донорськими організаціями та ін.

Наразі, відбувся обмін думками щодо забезпечення спроможності та сталого розвитку територіальних громад, співробітництва громад, підготовки кваліфікованих кадрів тощо.

У плані стаді-туру також знайомство з організацією життєдіяльності Решетилівської селищної ОТГ, Пришибської та Піщанської сільських ОТГ Кременчуцького району, спільними проектами об’єднаних територіальних громад, огляд об’єктів спільного утримання, участь у семінарі «Співробітництво громад як інструмент регіонального розвитку», перегляд презентації «Вплив ресурсних чинників на соціально-економічний розвиток громади та формування її інноваційного потенціалу».

Перейти до вмісту