Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Служба порятунку закликає полтавців дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті під час опалювального періоду

Служба порятунку закликає полтавців дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті під час опалювального періоду

З настанням опалювального сезону значно погіршується статистика щодо кількості займань у помешканнях громадян. Тільки за перші два дні листопада показник загиблих становить вже 14 чоловік. 

Це зумовлено передусім тим, що самі ж громадяни нехтують елементарними правилами безпеки: використовують несправні обігрівачі, не слідкують за перевантаженням електромереж та справністю пічного опалення.

Днями фахівці Головного управління ДСНС України у Полтавській області провели профілактичні бесіди з мешканцями міст Полтава та Лубни, а днями раніше поспілкувалися з жителями Кременчуцького, Машівського, Великобагачанського районів та міста Горішні Плавні. Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи рятувальники розповідали громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, роз’яснювали як діяти при виникненні займання в квартирі та на що необхідно звертати увагу, аби запобігти пожежі. Також співробітники ДСНС поширювали серед людей тематичні листівки.

Загалом, подібні заходи цього тижня відбулися по всій території країни.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, а також вражаючого зростання показника загибелі громадян, Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає українців дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті!

Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не паліть у ліжку;
  • подбайте про стан опалення в помешканні та не використовуйте старі чи несправні обігрівачі;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню. Пам’ятайте, що загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Перейти до вмісту