Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Швидкісний інтернет повинен бути у кожному куточку Полтавщини”, – Валерій Головко

“Швидкісний інтернет повинен бути у кожному куточку Полтавщини”, – Валерій Головко

Сьогодні про це під час обговорення, на апаратній нараді, можливостей місцевих провайдерів у вирішенні проведення швидкісного Інтернету до соціально значущих місць області наголосив голова ОДА Валерій Головко.

На Полтавщині надання послуг доступу до інтернету здійснює 41 інтернет-провайдер.

“Одним з найважливіших питань надання інтернет-послуг громадянам у районах області є проведення швидкісного інтернету у соціально-важливі заклади: ФАПи, амбулаторії, лікарні, заклади освіти, бібліотеки, сільські та селищні ради, забезпечення. Тому ми будемо продовжувати роботу по забезпеченню, навіть самих віддалених селах, громадян швидкісним інтернетом”, – наголосив Валерій Головко.

Таким чином можливо вирішити низку проблем, починаючи з доступу до телемедицини, надання адміністративних послуг в електронному вигляді та до повного задоволення інформаційних потреб громадян.

“На даний час 100% покрито соціально значущих місць у Гадяцькому районі завдяки спільному проекту з телемедицини, який реалізувала райдержадміністрація за підтримки місцевого провайдера та провайдера «Датагруп», який є провідним телекомунікаційним оператором України. Нажаль, інші райони поки що не мають таких показників щодо забезпечення швидкісним Інтернетом соціально значущих місць, які знаходяться на їх території. ”, – повідомив начальник Управління інфраструктури та туризму ОДА Юрій Кривошеєв.

Незважаючи на велику кількість місцевих провайдерів, продовжив він, у деяких райцентрах від 5 до 10 підприємств, існує проблема проведення швидкісного Інтернету до соціально значущих місць, тому що провайдери технічно не розвивають свою мережу на сільську місцевість.

Також обговорили стан реалізації в області проектів, які фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Для участі у конкурсному відборі на фінансування з ДФРР цьогоріч було подано 186 інвестиційних проектів.

“За результатами оцінки членами регіональної комісії у межах доведеного розміру ДФРР відібрано 22 проекти, які отримали найбільшу кількість балів. Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні погоджено 21 проект”, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Інна Іщенко.

На завершальній стадії розробки знаходиться проект по створенню ліцею майбутнього в Омельницькій об’єднаній територіальній громаді Кременчуцького району відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо створення нового освітнього простору.

“В зв’язку з частковою реалізацією за кошти місцевого бюджету з переліку проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2017 році, виключено проект по реконструкції Чорнухинської ЗОШ у смт Чорнухи Чорнухинського району. Вивільнені кошти були спрямовані на дофінансування проектів по будівництву школи у Заводському Лохвицького району, капітальний ремонт Диканської гімназії та реконструкцію сільського клубу під бібліотечно-музейний центр з патріотичного виховання молоді у селі Комендантівка Кобеляцького району”, – додала Інна Іщенко.

А також в області наявні й проблемі проекти: реконструкція Березоворудської ЗОШ у селі Березова Рудка Пирятинського району, реконструкція приміщення пологового відділення Хорольської центральної лікарні з прибудовою окремої вхідної групи та реконструкція будівлі колишнього терапевтичного відділення Решетилівської ЦРЛ під п’ятиквартирний житловий будинок зі службовими кімнатами у Решетилівській ОТГ.

“З наступного року, для повноцінної реалізації коштів ДФРР, ми будемо більш ретельно відбирати інвестиційні проекти”, – наголосив Валерій Головко.

В області реалізується Урядова програма “Доступні ліки”, у якій спостерігається покращення показників: лікарі виписують більше рецептів, а пацієнти отримують доступні ліки.

Перейти до вмісту