Ви тут:
Суспільство Україна 

Розенко звернувся до місцевої влади з вимогою активізувати роботу щодо забезпечення доступності навчальних закладів для дітей з інвалідністю

Розенко звернувся до місцевої влади з вимогою активізувати роботу щодо забезпечення доступності навчальних закладів для дітей з інвалідністю

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко звернувся до представників місцевих органів влади з вимогою активізувати роботу щодо забезпечення безперешкодного доступу дітей з інвалідністю до загальноосвітніх навчальних закладів.

«Безумовно, ми повинні відзначити позитивну динаміку щодо реалізації в Україні права дітей з інвалідністю на освіту. Разом з тим темпи покращення якості надання деяких освітніх послуг не є задовільними. Насамперед, це стосується діяльності місцевих органів влади щодо забезпечення доступності навчальних закладів для людей з інвалідністю», – сказав Павло Розенко у ході засідання Ради у справах осіб з інвалідністю.

Віце-прем’єр-міністр навів дані згідно з якими, кількість загальноосвітніх навчальних закладів на початок 2016/2017 навчального року становить 16 395, з них доступних до першого поверху – 12 652 (77, 2%), до другого – 69 (0,4%), до третього – 22 (0,13%), до четвертого і наступних поверхів доступними є лише 11 будівель загальноосвітніх шкіл.

«Очевидно, що ця ситуація є незадовільною», – наголосив він.

У зв’язку з цим Павло Розенко доручив місцевим органам влади активізувати роботу щодо забезпечення безперешкодного доступу дітей з інвалідністю до загальноосвітніх навчальних закладів при їх підготовці до нового навчального року, а також при здійсненні реконструкції та капітального ремонту будівель дошкільних та шкільних навчальних закладів.

Учасники засідання також розглянули питання забезпечення осіб з інвалідністю виробами медичного призначення, в тому числі технічними засобами реабілітації та стан виконання Указів Президента України від 03.12.2015 № 678 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» та від 13.12.2016 № 553 «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю».

Перейти до вмісту