Ви тут:
Суспільство Україна 

Порошенко підписав зміни до Держбюджету 2017 року, спрямовані на вирішення найнагальніших соціально важливих питань

Порошенко підписав зміни до Держбюджету 2017 року, спрямовані на вирішення найнагальніших соціально важливих питань

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2191 -VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Закон забезпечує вирішення найнагальніших, в тому числі соціально важливих питань. Документ також спрямований на ефективне та цільове використання бюджетних коштів у 2017 році, шляхом перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого загального обсягу видатків та надання кредитів.

Законом, зокрема передбачається збільшення видатків на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, медичну субвенцію для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я.

Для продовження здійснення фінансування у 2018 році, Законом передбачається збереження на рахунках загального фонду відповідних місцевих бюджетів залишків коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій та на рахунках спеціального фонду – залишків коштів субвенції на заходи із розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

 Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, йдеться у повідомленні Адміністрації Президента.

Перейти до вмісту