Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники проводять для дітей екскурсії пожежно-рятувальними частинами

Полтавські рятувальники проводять для дітей екскурсії пожежно-рятувальними частинами

Рятувальники Полтавщини постійно проводять навчання населення правилам та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Особливу увагу співробітники Служби порятунку «101» звертають на виховання підростаючого покоління. Саме тому фахівці ДСНС влаштовують для дітей громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!», запрошують на екскурсії до пожежних частин, а також проводять відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності.

Так, сьогодні до рятувальників завітали на екскурсію дітлахи з дитячого садочку № 3 «Смородинка» м. Лубни, а днями раніше учні з полтавських шкіл №30 та №37 відвідали з екскурсіями 2 та 3 державні пожежно-рятувальні частини Полтави. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час екскурсій діти оглянули пожежне депо, подивилися на аварійно-рятувальну техніку, посиділи в пожежних машинах. Уявляючи себе справжніми рятувальниками, дітлахи залюбки фотографувалися на пам’ять у пожежних автомобілях та з бойовим спорядженням. Найбільшу цікавість у малечі викликали гідравлічні ножиці, якими дуже швидко можна розрізати металеві конструкції та тепловідбивний костюм, що дозволяє перебувати в осередках пожежі із високою температурою. Крім того, юних гостей ознайомили з пожежно-технічним озброєнням та внутрішнім життям підрозділів. Маленьким майбутнім вогнеборцям була надана можливість особисто потримати пожежні ручні стволи та подати воду для ліквідації умовної пожежі.

Не оминули увагою рятувальники і теоретичне навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності. Так, фахівці ДСНС розповіли як діяти під час пожежі, правила поведінки під час навчального процесу, при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Розповідаючи про небезпеки, які можуть виникнути у осінньо-зимовий період, рятувальники демонстрували наочну агітацію з правил безпечної поведінки. Щоб діти не забували порад вогнеборців, наостанок екскурсій їм вручали тематичні листівки.

Перейти до вмісту