Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники отримали сучасне спецобладнання від колег з Великобританії (ВІДЕО)

Полтавські рятувальники отримали сучасне спецобладнання від колег з Великобританії (ВІДЕО)

Учора рятувальники Полтавського гарнізону ДСНС України отримали гуманітарну допомогу від представників Рятувальної організації Великобританії (UKRO). 

Англійські колеги передали для полтавських рятувальників масляну станцію «Holmatro», двосторонній домкрат, комбіновані ножиці, розтискач, різак та гідравлічні шланги загальною вартістю близько 700 тисяч гривень. Спеціальне обладнання призначене для проведення аварійно-рятувальних робіт, зокрема і під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, деблокування постраждалих тощо.

«Після проведення відповідних митних процедур полтавські рятувальники отримали сучасне спеціалізоване обладнання. Дякую нашим англійським колегам за підтримку та практичну допомогу. Впевнений, що отримана гуманітарна допомога дозволить нашим рятувальникам ефективніше виконувати завдання з порятунку людей», – зауважив начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб.

Варто додати, що завдяки тісній співпраці Головного управління ДСНС України у Полтавській області та Рятувальної організації Великобританії (UKRO) у жовтні відбулися для полтавських та кременчуцьких рятувальників навчання з реагування на дорожньо-транспортні пригоди та надання домедичної допомоги постраждалим за європейськими стандартами.

«Відтепер і наші фахівці будуть застосовувати обладнання, яке успішно використовують рятувальники Великої Британії. Під час навчання, бійці ДСНС вивчали технічні характеристики та на практиці відпрацьовували алгоритм дій при дорожньо-транспортній пригоді. Тож, маючи знання, практичні навики та сучасне аварійно-рятувальне обладнання дозволить оперативніше проводити роботи з надання допомоги постраждалим», – наголосив Володимир Салогуб.

Перейти до вмісту