Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська обласна рада планує звернутися до Президента, Кабміну та Верховної ради щодо посилення відповідальності за рейдерські захоплення

Полтавська обласна рада планує звернутися до Президента, Кабміну та Верховної ради щодо посилення відповідальності за рейдерські захоплення

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод провів позачергове засідання президії обласної ради щодо спроби рейдерського захоплення аграрного підприємства в Оржицькому районі.

Під час засідання голова фракції “Відродження” Людмила Овчаренко розповіла про ситуацію, яка вихідними відбулась в агрофірмі «Оржицька».

“На той момент, у рейдерів були документи на агрофірму “Оржицька”, – наголосила Людмила Овчаренко.

Як пізніше засувалось, продовжила вона, ці документи були підробними.

“Учора близько 14 години дня згаданий нотаріус скасував своє рішення про зміну директора агрофірми”, – повідомив заступник голови Полтавської ОДА, голова обласного антирейдерського штабу Роман Товстий.

Заступник начальника ГУНП підполковник поліції Денис Захарченко повідомив, що всі особи, які були причетні до рейдерства допитані.

Тієї ночі в Оржицькому районі затримано понад 40 осіб, які намагались силовими методами заволодіти активами агрофірми”, – сказав Денис Захарченко.

Завдяки спільним зусиллям обласної влади, правоохоронців та громади силового захоплення підприємства не відбулось.

“У Полтавській області силових захоплень підприємств не було і не буде. Звісно, спроби є, і є над чим працювати. Але ми живемо у правовій державі. Будь-які непорозуміння такого рівня потрібно вирішувати виключно у суді”, – наголосив Роман Товстий.

Після обговорення президія прийняла відповідне Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України та Міністра юстиції України щодо врегулювання ситуацій пов’язаних з рейдерством у країні законними шляхами та прийняття відповідних законів, які посилять відповідальність за рейдерство.

Нагадаємо, що прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, здійснюваному Оржицьким відділенням поліції Лубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області щодо подій, які сталися в с. Тарасенкове Оржицького району.

Перейти до вмісту