Ви тут:
PROвсе Суспільство 

НАСА запустить новий марсохід для пошуку позаземного життя

НАСА запустить новий марсохід для пошуку позаземного життя

НАСА показала планетохід, який, як сподіваються дослідники, виявить на Марсі життя.

Новий, значно вдосконалений безпілотний пристрій вирушить на планету у рамках місії «Марс 2020». Він шукатиме ознак первісного мікробного життя на Марсі, який дотепер вважається непридатним для життя, – інформує видання The Independent, повідомляє ZIK.

Це наступник марсоходу «К’юріосіті» 2012 року, який досі пересувається поверхнею Червоної планети. Зовні новий планетохід дуже схожий на свого попередника, він запозичив багато його технологій, проте, як стверджують розробники з Лабораторії реактивного двигунів НАСА, він також включатиме у себе сім нових інструментів та видозмінені колеса.

Багато з нових датчиків дадуть йому можливість вивчати місцевість планети, заглиблюючись у її надра та піднімаючись над поверхнею. Він збиратиме різні зразки ґрунту та порід, щоб досліджувати можливі ознаки життя.

Планетохід буде доставлений на Марс новою платформою, яка повезе його у космос, а також спеціальним «небесним краном», який опустить його на поверхню планети.

НАСА успішно здійснила посадку сімох космічних кораблів на Марс та використовує Міжнародну космічну станцію, щоб підготувати людей до місій на Місяць та Марс.

Перейти до вмісту