Ви тут:
Відео Культура Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщину завітає XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

На Полтавщину завітає XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Сьогодні, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, про це розповіли голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко, Модератор показів XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Олександра Волакова, регіональний координатор XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Наталія Кірячок та модератор показів ГО “МАRТ” Андрій Кінаш.

З 20 листопада на Полтавщину прибуває XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України.

“Цьогорічний фестиваль “Чотири градуси” присвячений проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Фестиваль пропонує відвідувачам стати каталізатором змін та подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через право-просвітницькі та правозахисні заходи”, – розповіла Ганна Кіященко.

“Ми створюємо можливості для кожної людини дивитися найактуальніше документальне кіно з усього світу”, – наголосив Андрій Кінаш.

Таким способом сприяємо, продовжив він, розвитку критичного мислення, особливо у дітей, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.

 

На Полтавщині документальне кіно покажуть у Полтаві, Пирятині, Лубнах, Гадячі та Кременчуці.

Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA www.traveling.docudays.org.ua.

Про самі ж фільми для дітей та дорослих розповіла Олександра Волакова.

Перейти до вмісту