Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція затримала чоловіка, що скоїв розбійний напад на пенсіонерку

На Полтавщині поліція затримала чоловіка, що скоїв розбійний напад на пенсіонерку

Близько третьої години ночі на телефон «102» зателефонувала мешканка смт. Опішня Зіньківського району та повідомила, що вночі невідомий проник до будинку її матері та скоїв розбійний напад.

Виїздом на місце події працівниками Зіньківського відділення поліції було встановлено, що близько 02:45 невідома особа розбила вікно у приміщенні галереї та проникла до будинку 82-річної пенсіонерки. Застосовуючи силу, забрав у жінки гроші у сумі 1300 гривень та зник з місця події.

Як повідомив начальник Зіньківського відділення поліції Андрій Власенко, на пошуки зловмисника задіяли максимум особового складу відділення поліції.

Особу нападника встановили менше, ніж за добу. Ним виявився 39-річний чоловік, який проживав на одній вулиці із потерпілою. Зловмисник уже мав проблеми із Законом та був судимий за скоєння майнових злочинів. Працівники поліції вилучили у нього речові докази, а саме викрадені гроші. Чоловіку у рамках відкритого кримінального провадження слідчі оголосили про підозру у скоєні розбійного нападу. Судом обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадження, відкритому за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло чи інше приміщення). Відповідно до санкції чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами ГУ НП області.

Перейти до вмісту