Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На базі Пирятинської ОТГ відбулося виїзне практичне засідання для керівників ЦНАПів

На базі Пирятинської ОТГ відбулося виїзне практичне засідання для керівників ЦНАПів

9 листопада в рамках програми тематичного постійно діючого семінару «Державна політика та нормативне регулювання у сфері надання адміністративних послуг» та за підтримки відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» в Полтавській області відбулося виїзне практичне заняття для керівників ЦНАПів на базі Пирятинської ОТГ.

Учасники семінару/фото – сайт Полтавського обласного Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації

Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь  розповів про історію створення та основні здобутки Пирятинської ОТГ, проекти, що реалізуються і наміри на майбутнє. Слухачам для ознайомлення було надано практичний посібник «Історія успіху. Створення центру надання адміністративних послуг Пирятинської ОТГ».

Виконавчий директор Асоціації ОТГ Полтавець Валентина Дмитрівна наголосила, що обмін практиками є одним із найефективніших видів навчання та повідомила про відкриття платформи Асоціації ОТГ з обміну досвідом, першим сертифікованим учасником  якої стала саме Пирятинська ОТГ.

Власне  бачення можливостей і перспектив розвитку об’єднаних територіальних громад в умовах реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади розкрив учасниками навчання Ісип Олександр Михайлович, експерт з питань децентралізації Відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» у Полтавській області.

Перед слухачами виступив директор Всеукраїнської асоціації ЦНАПів України Андрій Дергун, який розповів про діяльність Асоціації. Також керівники ЦНАПів стали свідками урочистого підписання меморандуму про партнерство між Громадською організацією «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг» та Пирятинською міською радою.

Щиро ділилися із колегами досвідом роботи Кочур Лариса Василівна, керуюча справами виконавчого комітету Пирятинської міської ради та Коваль Людмила Петрівна, керівник-адміністратор Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради.

Майстерно підготовлено і презентовано матеріали:

– ЦНАП Пирятинської ОТГ в контексті децентралізації: кроки становлення і перспективи;
– Практика надання адміністративних послуг в Пирятинській ОТГ;
– Єдині вимоги (Стандарт) до якості обслуговування відвідувачів центрів надання адміністративних послуг: упорядкування черги, способи звернення за адміністративними послугами, робота адміністраторів старостатів.

Також учасники виїзного навчання відвідали ЦНАП виконкому Пирятинської міської ради, спланований та обладнаний відповідно до європейських стандартів якості, ознайомилися із його діяльністю та практичною роботою адміністраторів. 

Перейти до вмісту