Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Ми завжди будемо на боці полтавської громади, – Андрій Пісоцький стосовно заяви НАК “Нафтогаз”

Ми завжди будемо на боці полтавської громади, – Андрій Пісоцький стосовно заяви НАК “Нафтогаз”

Сьогодні у Полтавській облдержадміністрації відбулась нарада щодо діяльності ПАТ «УкрГазВидобування» на території Полтавської області.

На початку засідання заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький зробив офіційну заяву щодо ситуації, яка склалась між Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” та Полтавською облрадою.

Нагадаємо, що учора Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” оприлюднив заяву, у якій йдеться про те, що фінансовий план ПАТ «Укргазвидобування» на 2018 рік був скоригований в сторону зменшення видобутку з 16,5 до 16,0 млрд куб. м газу.

“Ми б хотіли почати нараду з питань, які пов’язані з функціональною діяльністю роботи компанії Укргазвидобування на території Полтавської області, але так сталося, що вчорашня заява, яка була опублікована на сайті НАК Нафтогаз України, абсолютно змінила наші плани”, – зазначив Андрій Пісоцький.

“Коли керівник цієї компанії офіційно говорить про те, що Полтавська обласна державна адміністрація сьогодні блокує видачу ліцензій, що Полтавська ОДА винна у тому, що державна компанія не може забезпечити необхідний обсяг прогнозованого розвитку добутку газу, то у мене до цього керівника виникає  одне тільки запитання: «Наскільки він професійно володіє ситуацією, яка складається у Полтавській області, та загалом поінформований про співпрацю держкомпанії з органами місцевого самоврядування, як обласною радою, так і ОДА”, – додав він.

Андрій Пісоцький зауважив, що Полтавська обласна державна адміністрація не надає згоди та не погоджує видачі ліцензій для державних компаній і для компаній Нафтогаз Україна.

“Коли голова будь-якого державного органу, як НАК Нафтогаз України, звинувачує нас у цьому, то, на мою думку, він просто не розуміє, як відбувається ця процедура. На жаль, ми знову входимо у конфліктну ситуацію, яка пов’язує нашу спільну роботу”, – припустив він.

Проте, він наголосив, що хоча наразі склалася конфліктна ситуація, область завжди зацікавлена у тому, щоб компанія НАК Нафтогаз Україна мала потужний розвиток та перспективи зростання.

“Ми зацікавлені у розвитку і забезпеченні енергетичної безпеки нашої держави, у захисті наших громадян. І у випадку з наданням дозволів, ми були на боці громади Полтавщини. Коли траплялася ситуація, пов’язана з компанією чи у Полтавському районі, чи у Сенчі, чи з дорогою, чи з екологічним питанням, ми, у першу чергу, захищали людей. І такою була спільна позиція обласної ради”, – повідомив Пісоцький.

“Ми чекали, коли приймуть Закон 3038, адже, на нашу думку, він буде надважливим стимулятором  для того, щоб депутати Верховної Ради та державні компанії лобіювали та підтримали це рішення, і щоб наші громади  у майбутньому могли отримувати відповідні кошти на розвиток своєї інфраструктури. Тому, на жаль, від обласної державної адміністрації є сьогодні така офіційна заява”, – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” голова Полтавської облради Олександр Біленький повідомив офіційну позицію обласної ради, яка склалася з НАК Нафтогаз Україна.

Читайте також ексклюзивний коментар Олександра Біленького: “Якщо ми партнери, ми повинні чути одне одного”.

“Якщо ми партнери, ми повинні чути одне одного”, – коментар Олександра Біленького стосовно заяви НАК “Нафтогаз України”

Перейти до вмісту