Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Лтава” організувала і провела трансляцію Всеукраїнського чемпіонату з фігурного катання “POLTAVA CUP autumn-2017”

“Лтава” організувала і провела трансляцію Всеукраїнського чемпіонату з фігурного катання “POLTAVA CUP autumn-2017”

Всеукраїнський чемпіонат з фігурного катання на ковзанах приймала Полтава. Участь у змаганнях взяли фігуристи з понад 20 міст України. Серед них – Київ, Дніпро, Харків, Суми, Рівне  та інші.

Всього приїхали близько 180-ти учасників. Телеканал «Лтава» вперше транслював такі змагання у прямому ефірі. За словами т.в.о. директора філії ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція “Лтава”» Анатолія Мішина, ті, хто звик стежити за перебігом подій у цьому виді спорту, вдячні  каналові за таке рішення.

«Ми вже маємо досвід технічний і творчий. Будемо й надалі продовжувати подібні трансляції. Плануємо у березні наступного року транслювати весняний чемпіонат з фігурного катання, який проходитиме у Полтаві».

«Такий красивий вид спорту приємно коментувати. Ми з Анатолієм Мішиним вже кілька років займаємось фігурним катанням, як аматори, знаємо назви елементів, техніку, вимоги до учасників змагань, деякі  нюанси цього виду спорту.  Але я дійшла висновку, що треба поповнювати свої знання елементів фігурного катання саме українською мовою, бо здебільшого їх вивчають російською , а нам з Анатолієм треба було швидко перекладати»,- зазначила журналіст, коментатор змагань з фігурного катання Ольга Люта.

Протягом 4 годин глядачі, які не прийшли на льодовий каток, могли спостерігати все, що відбувалося на змаганнях наживо по телебаченню та на сторінці каналу у Facebook.  Забезпечували трансляцію близько 10 фахівців режисерської та знімальної групи.

«Найчастіше доводиться стикатися під час прямих трансляцій з неполадками з комутаційним обладнанням пересувної телерепортажної станції (ПТРС). Вона є рухливою, тож іноді може живлення не подаватися, або камера не увімкнутися. В такому випадку інженер має швидко знайти і виправити несправність. Окрім того, техніка має визначені строки експлуатації. Нашій ПТРС вже 14 років»,- розповів  оператор студійного блоку №1 Мирослав Погрібний.

Також на “Лтаві” організували і провели трансляцію командного чемпіонату України з веслування на байдарках та каное, змагання пілотів з різних міст України Ltava Attack Series 17, нині транслюють матчі чоловічої баскетбольної команди «Кремінь» (Кременчук).

Прямі ефіри та включення зі спортивних змагань стали звичним явищем на телеканалі. Таким чином «лтавівці» борються за увагу телеглядачів та сприяють популяризації різноманітних видів спорту.

Перейти до вмісту