Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Кременчук перебуває у передепідемічному періоді захворюваності на грип та ГРВІ

Кременчук перебуває у передепідемічному періоді захворюваності на грип та ГРВІ

Про це повідомив сьогодні на засіданні міської комісії з питань ТЕВ та НС завідувач Кременчуцьким міськрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень Василь Товстий.

Він зазначив, що наразі у Кременчуці, як і по всій Україні, епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищений. Про те, місто перебуває у передепідемічному періоді. Минулого року, за даними Міністерства охорони здоров’я в Україні захворіло на грип та ГРВІ близько 6 млн людей, у Кременчуці минулого року перехворіли  близько 39 тисяч людей.  У 2016 році у місті було лабораторно підтверджено 33 випадки захворювання на грип. На сьогоднішній день випадків грипу у Кременчуці не зареєстровано.  Цього року, за словами Василя Товстого, очікується циркуляція вірусів грипу типу A(H1N1), A(H3N2) та типу В. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Найбільш ефективним засобом попередження захворюваності на грип медики вважають імунізацію. Тому Василь Товстий наголошує, що необхідно звернути увагу на необхідність обов’язкового щеплення працівників тих підприємств, установ та організацій, які найбільше контактують з людьми, зокрема водіїв і кондукторів транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, працівників Центру надання адміністративних послуг, медиків, педагогів та інших.
Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко зазначив, що ситуацію щодо стану захворюваності на грип у Кременчуці потрібно  тримати під постійним контролем. Необхідно також проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу  щодо епідемічної ситуації та заходи щодо запобігання захворюванню на грип та ГРВІ.
Перейти до вмісту