Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Громадські активісти у Лубнах розповідають про можливості для молоді

Громадські активісти у Лубнах розповідають про можливості для молоді

23 листопада в приміщенні молодіжного центру центральної районної бібліотеки ім. В. Малика відбулася зустріч з учнівською та студентською молоддю на тему «Як безпечно та цікаво подорожувати Європою!». Організували зустріч Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», та низка інших установ і організацій, зокрема громадська організація «PRєDKI». Сприяв у проведенні заходу відділ молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Нажаль, проблема мобільності підростаючого покоління залишається дуже актуальною, особливо для малих міст або сіл. Тому частину зустрічі, Олександр Чепур, фасилітатор програми «Активні громадяни» Британської Ради в Україні присвятив розповіді про актуальні можливості програм національних та міжнародних обмінів. Учасники переглянули відеосюжет про реалізовані молоддю проекти соціальної дії.

Завдяки насиченій та цікавій розповіді “Чехія очима українця” від спеціального гостя молодіжного центру, фахівця з питань рекламно-маркетингових комунікацій, та графічного дизайну, блогера Сергія Шумика учасники дізналися про цікаві факти: як працює громадський транспорт, державна служба комунікації, освіта та багато іншого в цій країні.

Сергій Шумик поділився своїм особистим досвідом дії безвізового режиму, правилами перетину кордону та розповів про подорожування країнами Європи, зокрема Чехією. Під час спілкування він зазначив, що українці мають багато упереджень та живуть по своїм правилам і законам, які у правових державах не діють. Тому, коли людина починає подорожувати і самостійно дізнаватися про життя та людей в інших країнах, змінюється її менталітет і поведінка. Це стосується багатьох аспектів життя: культури поведінки, поваги до закону та інших людей, інклюзивності, сортуванню сміття та участі у громадському житті.

На завершення зустрічі організатори закликали молодь об’єднуватись у громадські організації, адже на їх думку саме так, підростаюче покоління зможе будувати, змінювати нашу країну, що б бути на рівні з європейською спільнотою.

Захід відбувся в рамках проекту «Майстерня медіа грамотності для підлітків з сільської місцевості як простір для творчості», що реалізується за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни».

Перейти до вмісту