Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Горів Пирятинський психоневрологічний будинок-інтернат: рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі

Горів Пирятинський психоневрологічний будинок-інтернат: рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі

Бути готовими протистояти будь-яким загрозам рятувальникам допомагають постійні тренування та відпрацювання взаємодії між всіма екстреними службами, які дбають про безпеку громадян та захищають територію України. Тож, фахівці ДСНС регулярно беруть участь у командно-штабних, тактико-спеціальних навчаннях та тренуваннях, в ході яких відпрацьовуються заходи під час ліквідації різного роду надзвичайних подій.

Так, сьогодні рятувальники з 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели тактико-спеціальні навчання в психоневрологічному будинку-інтернаті, що у селі Грабарівка Пирятинського району. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Згідно тактичного задуму, в одному з корпусів, в якому перебувають підопічні виникла пожежа. Персонал інтернату до приїзду рятувальників провів евакуацію, але одна людина залишилась в  задимленому приміщенні. Прибувши на місце пожежі, вогнеборці провели розвідку та виявили осередок пожежі – горіло дахове перекриття. Рятувальники провели евакуацію умовного постраждалого та приступили до гасіння пожежі. Завдяки злагодженим діям рятувальників умовну надзвичайну ситуацію було швидко ліквідовано.

Варто додати, що дані навчання є основною і найбільш ефективною формою всебічної підготовки, вдосконалення знань, вмінь та навичок формувань і персоналу закладів у сфері захисту від надзвичайних ситуацій, зокрема і пожеж.

Перейти до вмісту