Ви тут:
Суспільство Україна 

Безпілотники, смартфарба, наносупутник – українські науковці представляють свої розробки на форумі Innovation market

Безпілотники, смартфарба, наносупутник – українські науковці представляють свої розробки на форумі Innovation market

21 листопада в Києві почався II Міжнародний форум «INNOVATION MARKET». Він проходитиме 21-24 листопада в Міжнародному виставковому центрі.

На площі в кілька тисяч квадратних метрів на спеціальних демо-майданчиках українські та іноземні виші, підприємства та організації демонструють розроблені інновації. Приміром, тут є безпілотники від НАУ, інженерна модель наносупутника, розробленого командою КПІ, який у травні цього року був виведений на орбіту землі, смартфарба, що захищає від випромінювання електронних приладів, створена хіміками КНУТД, желатиновий продукт, який витримує температуру понад 150 градусів і тримає форму, від Сумського НАУ та багато іншого.

У виставковій зоні МОН представлені розробки професійних, позашкільних, дошкільних та інших навчальних закладів. Так, учень ПТНЗ ” Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва” представив багатофункціональні ювелірні вироби. Наприклад, статуетка у вигляді авто перетворюється на дві сережки і кулон. Учень станції юних техніків Дніпровського району Києва запропонував, як зробити рух потягів безшумним, змінивши технологію з’єднання рейок.

На майданчику МОН також можна ознайомитись з розробками авто і авіамоделювання, робототехніки тощо.

Значну частину виставки займає експозиція інновацій університетів КНР та технологічних компаній, які працюють під егідою Міністерства науки і технологій Китаю та Китайського центру обміну науковою та технологічною інформацією (CSTEC).

Упродовж 4 днів триватиме не лише виставка, а й інші заходи, зокрема, конференції та семінари. На них учасники шукатимуть можливості впровадження представлених інновацій, залучення інвестицій, ініціювання необхідних законопроектів, розвитку стартапів.

Вищі навчальні заклади візьмуть участь у конкурсі “Батл ВНЗ”. В його межах виші змагатимуться за право реалізувати свої проекти спільно з топовими українськими та міжнародними компаніями.

Нагадуємо, що вчора, 20 листопада 2017 року, у МОН відбулося відкриття виставки з нагоди річниці асоційованого членства України в CERN http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/11/20/liliya-grinevich-ukrayina-vzhe-rik-asoczijovanij-chlen-cern/

Перейти до вмісту