Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Активісти зібрали акцію протесту під стінами Полтавської міської ради

Активісти зібрали акцію протесту під стінами Полтавської міської ради

Cьогодні  біля входу до міськради місцеві активісти провели акцію протесту. Вони вимагали розшуку й притягнення до кримінальної відповідальності винних у погрозах, тиску та побитті активістів. Також “зупинити безконтрольну та хаотичну забудову міста МАФами”.

На прохання організаторів, мер так і не вийшов. В міськраді  його відсутність пояснили виїздом у справах.

Нагадаємо, напередодні вечері полтавську суддю Ларису Гольник та її чоловіка Ігора Гавриленка побили невідомі. Зараз обоє знаходяться в лікарні.

Також днями на вулиці Стрітенській встановили ще один МАФ, що також обурило мешканців. Полтавці активно обговорювали цю тему в соцмережах.

 

Акція мала на меті продемонструвати солідарність громадянських активістів, щоб не допустити повторення інцидентів, подібних подіям на Арці в квітні 2017 року(коли двоє активістів було важко поранено) та подій у Миргороді (вбивтсво місцевого депутата).

“Справа не в конкретних прізвищах. А в принципах. Це уже повний правовий нігілізм та ігнор! Ми маємо змусити почути нас місцеву владу! І зупинити свавілля. Сьогодні – побили Ларису Гольник – завтра-почнуть просто вбивати за принципом особистої неприязні? Місто забудовується по проїжджу частину МАФами, руйнуються пам’ятки! Ми мусимо відстояти наші права та свободи! Причому разом! І розуміти, що тільки здорове громадянське суспільство може стати запорукою сильної й заможної держави, в якій закон-ОДИН для ВСІХ!”, – зазаначив Віктор Трофименко.

На акції зібралися журналісти, активісти, представники поліції, місії ОБСЄ, небайдужі полтавці. Наступну зустріч організатор анонсують незабаром.

Перейти до вмісту