Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

За начальника поліції Лубен Овчаренко внесли заставу

Екс-начальник міліції Кременчука, а нині начальник поліції Лубен Василь Овчаренко вийде  з СІЗО Полтави у вівторок – за нього внесена застава в розмірі, встановленому судом, у розмірі 128 тисяч гривень.

Про це Кременчуцькій газеті повідомили  в прокуратурі.

Після внесення застави судова адміністрація підтверджує факт надходження грошей на відповідний рахунок, а потім цей документ передається до слідчого ізолятора і протягом робочого дня арештованого відпустять на свободу.

Двом іншим фігурантам справи визначили уму застави по 96 тис. грн.

До слова, загальний дохід сім’ї Овчаренко у 2015 році склав 125,8 тис гривень, з яких 20,4 тис грн – пенсія дружини, інше – зарплата правоохоронця. Ніяких інших доходів, готівкових коштів або кредитів Василь Овчаренко не задекларував.

Нагадаємо, 11 жовтня екс-начальник міліції Кременчука, а нині начальник поліції Лубен Василь Овчаренко затриманий за підозрою у вимаганні. У наручниках його привезли в Полтаву з зони АТО, де він уже кілька тижнів проходив службу.

За даними прокуратури області, з початку серпня цього року в одне з господарських товариств Лубенського району почали неодноразово приїжджати працівники поліції і перешкоджати здійсненню господарської діяльності, блокуючи техніку, зупиняючи порубку дерев, блокуючи поставки клієнтам обробленої деревини тощо.

Пізніше керівник відділу поліції і його заступник вимагали директору про необхідність надання обробленої деревини на суму майже 40 тис. гривень для подальшої «співпраці» з поліцією.

Частково виконавши вимогу, незабаром керівник товариства отримала іншу задачу – перерахувати 20 тис.грн. на банківський рахунок. Однак і цього працівникам поліції виявилося мало, тому заступник начальника і начальник сектора відділу поліції висунули ще одну вимогу – передати їм деревини твердої породи, що еквівалентно майже 12 тис.грн.

Після передачі першої партії деревини на майже 4 тис.грн. вищевказані правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Їм пред’явлено звинувачення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням).

 

Перейти до вмісту