Ви тут:
Суспільство Україна 

За минулу добу незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я

За минулу добу незаконні збройні формування в зоні АТО 21 раз порушили перемир’я

Наприкінці минулої доби у районі проведення АТО обстановка й надалі залишалася напруженою, проте повністю контрольованою Збройними Силами України.

Противник продовжував вогневі провокації, здебільшого, застосовуючи легке піхотне озброєння.

Так, на Донецькому напрямку ввечері, упродовж години бойовики били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на підступах до Авдіївки. Вже вночі під кулеметним вогнем опинились наші позиції біля Майорська і Пісків. А озброєння БМП ворог застосовував неподалік Зайцевого.

На Луганському напрямку наприкінці доби окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів та кулеметів по оборонцям Новоолександрівки. Наші військові жорстко відповідали ворогу. Нажаль, у результаті цього протистояння, близько 18 години отримав поранення один український військовослужбовець. Крім того, ввечері проросійські найманці застосовували 82-міліметрові міномети неподалік Кримського. А протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю біля Станиці Луганської і Валуйського.

На Приморському напрямку з легкого піхотного озброєння бойовики обстрілювали наші опорні пункти у районі Широкиного, Гнутового і Водяного.

Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. У відповідь українські воїни 14 разів вогнем примушували ворога дотримуватися режиму тиші. Унаслідок бойових дій отримав поранення один військовослужбовець української армії.

Також сьогодні, у День Захисника України, прес-центр штабу АТО привітав усіх, хто обороняє нашу Батьківщину.

Своєю службою і працею, на передових позиціях і у мирному житті, з Богом у серці, ми боремось за нашу Державу. І у цій боротьбі правда на нашому боці! Тож ми обов’язково переможемо. Зі святом Захисники! Слава Україні! Смерть ворогам!

Перейти до вмісту