Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Виконавці V “Небесних перевесел” схилилися перед пам’яттю Кобзаря, козаків та героїв-сучасників

Виконавці V “Небесних перевесел” схилилися перед пам’яттю Кобзаря, козаків та героїв-сучасників

Як данина шани Пророкові Української Нації лягли квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку від учасників ювілейного V відкритого регіонального Фестивалю духовної музики «Небесні перевесла», проведеного з благословення Архієпископа Харківського і Полтавського Афанасія Української Автокефальної Православної Церкви та організованого Консисторією Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, Управлінням культури Полтавської обласної державної адміністрації за щирого сприяння та активної участі обласних Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи й методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури. «Нас єднає Україна: як і щоразу разом із нами співаки з Галичини – хор «Ставрос» Львівського крайового ставропегійного Братства святого апостола Андрія Первозваного, – звернулася до артистів з Полтавщини та гостей нашого міста заслужений працівник культури України, кавалер ордена Пресвятої Богородиці волонтер Валентина Шемчук. – Християнську віру та рідну землю героїчно відстоювали українські козаки, а сьогодні з високою самопожертвою захищають їхні нащадки…».

Від монумента Великому Кобзареві Хода пам’яті рушила до Хреста «Українським загиблим козакам», де в Почесній варті стояли козацькі громадські формування міста Кременчука, вшановуючи героїв минулих століть і нинішніх – Небесних Лицарів Майдану та полеглих боронителів Свободи України від російських окупантів на Східних кордонах нашої держави. Секретар Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви ігумен Антоній (Бондарець), ієреї ХПЄ УАПЦ Олег Авраменко та прес-секретар Олександр Горай відслужили Літію за спокій душ загиблих за Волю України козаків, Небесних Лицарів Майдану й захисників Сходу рідної землі від російських агресорів. Після завершення відправи на славу Героїв пролунав салют із козацької гармати та козацьких пістолів.

Участь гостей із Кремечука в урочистостях у Полтаві стала можливою, дякуючи доброчинцям – директорові ТОВ «КРЕАТИВ АГРОМАШ» Юрієві Андрієвському, заступникові директора підприємства «МАРКЕТ ОПТ» Вікторові Мареничу, директорові фірми «РОСТ АГРО» Михайлові Бернацькому. Козацькі громадські формування м. Кременчука виявили велике бажання привітати виконавців Фестивалю «Небесні перевесла» в нашому місті – духовної події всієї України!..

Перейти до вмісту