Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

Усім пенсіонерам Полтавщини перерахували пенсії (ВІДЕО)

Усім пенсіонерам Полтавщини перерахували пенсії (ВІДЕО)

Усім пенсіонерам Полтавської області перерахували пенсійні виплати. Перерахунки провели індивідуально з урахуванням стажу, заробітної плати та інших документів, поданих для призначення пенсії. Тобто пенсіонери, які мали значний стаж роботи та заробітну плату, вищу за середню чи мінімальну, отримають більші пенсійні виплати. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіли перший заступник Управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Володимир Носенко та начальник Управління пенсійного забезпечення Управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Ірина Товстоножко.

– Сьогодні в Україні стартувала пенсійна реформа і розпочато виплату пенсій у підвищених розмірах. Відповідно до Закону України, який був ухвалений ВРУ 3 жовтня і підписаний Президентом України 8 жовтня, уже в понеділок, 9 жовтня, незважаючи на вкрай стислі терміни та вихідні дні, під час яких органи Пенсійного фонду області не призупинили напружену роботу, на Полтавщині завершилося проведення масового автоматизованого перерахунку пенсій, – розповів Володимир Носенко.

Він зазначив, що наразі органи Фонду області перерахували майже 412 тис. пенсійних справ, відтак 97% полтавських пенсіонерів відчують вплив жовтневих новацій.

Середній розмір підвищення, розрахований для кожного пенсіонера за документами пенсійної справи, становить 598 грн. Додаткові видатки на виплату пенсій склали майже 230 млн грн на місяць.

– Щодо щомісячної потреби для виплати пенсій мешканцю краю, то вона зросла майже на 230 млн грн і замість 745,5 млн грн, як передбачалося, на Полтавщині буде спрямовано до поштових відділень та банківських установ близько 975 млн грн, – сказав Носенко.

Як наголосила Ірина Товстоножко, насамперед пенсійна реформа забезпечить єдині принципи обчислення пенсій та усуне різницю у розмірах пенсій, призначених у різні роки. Виплату пенсій здійснять за двома відомостями: за основною пенсіонери отримають пенсію у старому розмірі, за додатковою відомістю — доплату до нового розміру, якщо вона передбачена чинним законодавством.

Більше дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту