Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство 

Уляна Супрун спростувала “страшилки” про медреформу

Верховна Рада прийняла ключовий законопроект медичної реформи, але у медіапросторі  піднялася хвиля страшилок та міфів про зміни.

Про це зазначила міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та спростувала “страшилки” про медреформу:

Що медицина начебто стане платною та дуже дорогою, що лікарі залишаться без заробітної платні, що медреформа призведе до закриття лікарень та звільнень медиків. Це неправдива інформація, яку розповсюджують популісти, щоби залякати людей, хоча насправді вони навіть не читали текст медичної реформи.

Ми робимо зміни для того, щоби за медичні послуги для пацієнта нарешті платила держава, бо медицина вже платна та дуже дорога. Медреформа вводить чіткий список послуг, які на 100% покриваються державою. Зміни почнуться вже з січня. Послуги на первинній ланці – сімейного лікаря, педіатра, терапевта будуть на 100% безоплатними вже з 2018 року,-підкреслила вона.

Лікарі первинної ланки зможуть заробляти більше вже з 2018 року, бо їхній заробіток залежатиме від обсягів та якості роботи, а не обмеженої тарифної сітки.

Ніхто не закриватиме лікарні. Навпаки, заклади, куди найчастіше звертатимуться пацієнти підсилюватимуться. А ті, де немає пацієнтів, місцева влада перепрофілює на будинки опіки, хоспіси та інші важливі заклади, яких так не вистачає.

Перейти до вмісту