Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Заводській загальноосвітній школі №1 обладнають ліфт та встановлять енергоефективне освітлення

У Заводській загальноосвітній школі №1 обладнають ліфт та встановлять енергоефективне освітлення

Будівництво загальноосвітньої школи №1 у Заводському мали розпочати 15 років тому. Але роботи ведуться з 2015. Зараз вони підходять до завершальної стадії.

У Заводському Лохвицького району завершується будівництво загальноосвітньої школи №1. Будівельники вже звели нове крило школи. Тут навчатимуться старшокласники. Зараз йдуть роботи з його внутрішнього оздоблення. Наступні етапи: оздоблення фасаду та благоустрій території школи. Для цього вже готові проектні рішення.

Робочу нараду на території школи провели голова Лохвицької РДА Володимир Рязанов та директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Тимофій Голбан. Вони перевірили хід виконання робіт та визначили подальший план їхнього виконання з підрядником. Зараз є незначні виходи зі строків. Тому Департамент будівництва працюватиме над тим, щоб виконавець робіт усунув їх вже найближчим часом.

Нам потрібен результат: якісно та оперативно. Якщо підрядник виконує роботи не в строк — ми застосовуватимемо фінансові санкції. Мешканці Заводського занадто довго чекали на цю школу, щоб гальмувати, або виконувати роботи неналежним чином, — зазначив Тимофій Голбан.

Підрядник завершує роботи у спортзалі. Стіни шпаклюють та дофарбовують, також він проведе усі необхідні роботи для облаштування підлоги. Для підтримання тепла у залі частина батарей розташовані на стінах. Тимофій Голбан наголосив на необхідності їхнього захисту. Крім того, на вікнах встановлять сучасні захисні сітки.

Також тривають роботи з облаштування класних кімнат. У кожній встановили умивальники. Володимир Рязанов та Тимофій Голбан вказали підряднику на необхідність закрити труби. Це убезпечить їх, а також створить комфортніші умови.

Школа стане енергоефективнішою. Тут застосовуватимуть LED-освітлення. Це дозволить зменшити споживання енергії та економити кошти. Потім їх можна буде витратити на покращення інфраструктури закладу.

Також у школі встановлять ліфт. Зараз проектант закінчує розробку документації по його облаштуванню. Одразу після цього підрядник готовий розпочати роботи. Наявність ліфту спростить переміщення школою для вчителів та учнів. А також зробить заклад доступнішим для людей з обмеженими можливостями. Крім того, у школі планують облаштувати пандуси.

Ми реалізовуємо в Україні реформу освіти. Тому важливо відкривати нові школи та модернізувати старі. Наші діти та онуки навчатимуться у комфортних умовах та отримуватимуть знання нового рівня, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

За ходом виконання робіт з будівництва Заводської загальноосвітньої школи №1 можна слідкувати на порталі «Будуємо прозоро!» (http://zabudova.pl.ua/). Там також є інформація про усі інші забудови Департаменту будівництва. На порталі вказані інформація про підрядників, вартість робіт. Також там містяться посилання на проведені закупівлі на порталі ProZorro.

Перейти до вмісту