Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У центральному парку Карлівки відкрили стелу загиблим в АТО

У центральному парку Карлівки відкрили стелу загиблим в АТО

Народний депутат Артем Вітко 13 жовтня відкрив у центральному парку Карлівки стелу, присвячену Дмитрові Барвіну і Миколі Демиденку, бійцям, загиблим у зоні проведення антитерористичної операції. Після цього колишній командир батальйону “Луганськ 1” відвідав районний етап патріотичного вишколу для юнаків “Сокіл – Джура”.

На урочистій церемонії відкриття стели були присутні батьки вояків, полеглих у боях за цілісність і незалежність України, на честь яких і було встановлено монумент. Споруду створено на власні гроші родини Вітків.

 – Мені важко говорити, адже і сам не раз уявляв, що за мною плакатиме мама через війну – зазначив, ледь стримуючись, у короткій промові нардеп Артем Вітко. – Дуже радий, що ми з сімєю витратили ці кошти на стелу. Вибачте, не можу більше говорити…

Саму церемонію освячення стели відвідало більше 150 карлівчан, у тому числі, мер міста, духовенство, ветерани Афганістану і подій на Сході України 2014 – 16 років, актив району тощо.

 – Для мене це велика радість, що нарешті на честь мого Діми поставили памятний знак. – Каже зі сльозами на очах Світлана Барвіна. – Іншим і меморіальні дошки, і монументи вже поставили. Та от нарешті і про сина згадали! Я щиро вдячна Артему Леонідовичу Вітку і його дружині, які дали гроші на стелу для мого сина і для Колі.

Після покладення квітів до стели поважні гості відвідали карлівську школу №4, де розпочинався районний етап військово-патріотичної гри “Сокіл – Джура”. Більше десятка шкільних команд з Карлівки та навколишніх сел змагалися у стройовій підготовці, змаганнях на витривалість і командний дух, виконанні народних танків, пісень, елементів туристичного вишколу і таке інше.

Я військовий з діда-прадіда. І дідусь та батько мені говорилизаявив перед початком нардеп Артем Вітко. – Найбільше, що можеш для своїх солдат зробити, це привезти їх додому живими, як їх ввірили тобі матері.

Народний депутат вручив школі новий ноутбук, а спортивній військово-патріотичній організації “Вільні люди”, якою керує учасник АТО Сергій Савчук – чотиримісний намет.

Заходи зі святкування Покрови у Карлівці показали, що містяни поважають та добре пам’ятають про захисників своєї Вітчизни.

Перейти до вмісту