Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві презентували роботу Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ФОТО)

У Полтаві презентували роботу Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ФОТО)

Учора у Полтавській обласній клінічній лікарні ім. В.М. Скліфосовського відбулася презентація Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова.

Це наймасштабніший на сьогодні проект із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення антитерористичної операції в окремих районах Донецької та Луганської областей, який реалізує Благодійний фонд «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, за підтримки Ради національної безпеки та оборони України.

Керівник та співзасновник ПДМШ ім. Пирогова, радник в.о. Міністра охорони здоров’я України Геннадій Друзенко розповів про діяльність ПДМШ в зоні проведення АТО, про умови залучення цивільних медиків-добровольців до надання медичної допомоги в зоні конфлікту.

– ПДМШ ім. Миколи Пирогова працює на підставі Меморандуму між МОЗ, Міноборони України, Генеральним штабом ЗСУ та БФ «ПДМШ ім. Миколи Пирогова» від 5 лютого 2016 року. На сьогодні це єдиний медичний проект, що працює в зоні проведення АТО у повній відповідності до вимог українського законодавства. За період роботи, шпиталь надав вчасну та кваліфіковану медичну допомогу більш як 20 000 пацієнтів, – розповів Геннадій Друзенко.

За його словами, медики-добровольці шпиталю працювали у більш ніж 40 локаціях у Донецькій та Луганській областях – як у містах і селах, так і в польових умовах.

88 з більш як 350 добровольців ПДМШ, які впродовж 2014-2015 року працювали в зоні проведення АТО, отримали статус учасника бойових дій, сотні – статус учасника війни, 26 були відзначені державними нагородами, більше ста добровольців – відзнаками Міністерства оборони України.

Серед медиків-добровольців ПДМШ ім. Миколи Пирогова дев’ятеро з Полтавщини.

Презентація відбулася за сприяння Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.








Перейти до вмісту