Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві молоді греко-католики влаштували еко-ярмарку кулінарної випічки

У Полтаві молоді греко-католики влаштували еко-ярмарку кулінарної випічки

Учора у Полтаві у Свято-Троїцькому храмі греко-католики з молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» та волонтери БФ «Карітас Полтава-Всесвіт» провели екологічну ярмарку домашньої кулінарної випічки.

На думку отця Максима Кролевського, така акція у контексті місій для порятунку навколишнього середовища, які зараз організовує Бюро УГКЦ з питань екології, може мати щонайменше подвійну мету:

З одного боку, ми хочемо привернути увагу людей до справді екологічно чистої продукції, яка виготовлена без жодних хімічних добавок. З іншого — виручені кошти хочемо спрямувати на благодійні цілі, зокрема на екологічні акції.

Молоді греко-католики планують спрямувати виручені кошти на участь у Всеекзархальному паломництві до Свято-Покровського монастиря Чину Святого Василія Великого (ЧСВВ) у Харківській області. Воно відбудеться 14-15 жовтня. Залишок витратять на інші благодійні цілі та ініціативи БФ «Карітас Полтава-Всесвіт».

Голова молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» Богдана Павлишин розповідає, що підготовка до екоярмарку тривала кілька днів та згортувала 20 молодих осіб:

Нас надихає волонтерська праця, особливо, коли бачиш її гарний результат. Це правдиве щастя — ти бачиш усмішки, радісні обличчя наших дітей. Це надихає нас, робить щасливими та дає імпульс і далі працювати, творити добро для наших людей та Батьківщини.

Всеекзархальна піша проща присвячена Покрові Пресвятої Богородиці. Паломництво бере початок у Харкові і закінчується у смт. Покотилівка Харківської області, де знаходиться Святопокровський монастир ЧСВВ. Минулого року ця подія зібрала близько 80 осіб.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

Перейти до вмісту