Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Малоперещенській ОТГ ОПОРА виявила агітацію без вихідних даних

У Малоперещенській ОТГ ОПОРА виявила агітацію без вихідних даних

23 жовтня в Малоперещепинській об`єднаній територіальній громаді спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували розповсюдження агітаційних матеріалів кандидата на посаду сільського голови Наталії Двірник, інформація у яких не містила вихідних даних. За фактом порушення, спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію.

Відповідно до пункту 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за віпуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Після виявлення правопорушення, спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію, щоб написати відповідну заяву. В очікуванні правоохоронців, Наталія Двірник, розмовляючи по телефону, «зняла» з дошки оголошення агітаційний матеріал.


Після приїзду на місце події поліції, спостергічі ОПОРИ написали заяву щодо виявленої у Малоперещепинській об`єднаній територіальній громаді агітації без вихідних даних. При цьому, секретар комісії звернулась для спостерігача: «Якщо представники ОПОРИ, так і будуть працювати, то у день виборів співпраці не вийде».

Крім цього, у селі Малоперещепина, представники правоохоронних органів знімали агітаційні матеріали. На запитання спостерігача ОПОРИ, що вони роблять, правоохоронці відповіли, що «вилучають для матеріалів».

Наголошуємо, Громадянська мережа ОПОРА відокремлено від політичних партій та виборчих комісії здійснює громадське спостереження за виборчим процесом, об`єктиво висвітлює події, що відбуваються під час виборчих кампаній, а також реагує на виявленні порушення.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44(вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Перейти до вмісту