Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Лубнах засудили обвинуваченого у зґвалтуванні

У Лубнах засудили обвинуваченого у зґвалтуванні

Лубенський міськрайонний суд засудив 42-річного не працюючого громадянина без постійного місця проживання.

За інформацією прокурора відділу прокуратури Полтавської області Валентини Кармазиної, у квітні 2017 року о 1 год. 20 хв. в одному із сіл Лубенського району чоловік попросився переночувати. Господині оселі він представився другом її молодшого сина. Нічого не підозрюючи, жінка погодилася, пригостила його вечерею, наливши навіть кілька чарок. А через 2 години гість «віддячив» за гостинність погрозами та зґвалтуванням, повідомляють у прокуратурі.

Уранці з нічним гостем вже розмовляли працівники поліції. Під час особистого обшуку у нього виявили понад 10 г канабісу. Експертиза підтвердила, що того дня він перебував не лише у стані алкогольного, а й наркотичного сп’яніння.

«У судовому засіданні молодший син розповів, що не знає обвинуваченого, хоча припускає, що міг його колись бачити», – розповіла прокурор.

Після злочину стан здоров’я потерпілої погіршився. Майже через 2 місяці вона померла.

Вироком суду 1-ї інстанції зловмисник засуджений до 5 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із погрозою застосування насильства особою, яка раніше вчинила зґвалтування), ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту) КК України. Однак рішення суду оскаржене усіма сторонами процесу. Безпосередньо прокуратура вимагає суворішого покарання – 7 років позбавлення волі.

Перейти до вмісту