Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Кременчуцькій першій міській лікарні імені О.Т. Богаєвського полтавські державні аудитори виявили фінансові порушення

У Кременчуцькій першій міській лікарні імені О.Т. Богаєвського полтавські державні аудитори виявили фінансові порушення

Під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу „Кременчуцька перша міська лікарня імені О.Т. Богаєвського фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області встановили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 212,3 тис. грн.

Як зясували аудитори, лікарня не повернула до місцевого бюджету понад 35 тис. грн по проведених перерахунках з оплати праці за минулі роки. Повідомляють в прес-службі Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

Також, унаслідок неподання відповідних розрахунків за надану медичну допомогу населенню, заклад охорони здоровя недоотримав міжбюджетних трансфертів на суму понад 60 тис. грн.

Окрім того, при наданні платних послуг видатки спеціального фонду кошторису, в сумі майже 56 тис. грн, на придбання медикаментів та оплату комунальних послуг, всупереч чинному законодавству, покривалися коштами загального фонду.

Виявлено також, що медичний заклад зайво витратив кошти на оплату комунальних послуг і ремонтних робіт, із порушенням законодавства здійснив видатки, пов’язані з оплатою праці тощо.

За допущені порушення 6 посадових осіб медичного закладу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Полтавської області та Управління охорони здоров’я виконкому Кременчуцької міської ради.

Перейти до вмісту