Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У 5 областях відбулося зариблення водойм товстолобиком, коропом та амуром

У 5 областях відбулося зариблення водойм товстолобиком, коропом та амуром

У період з 3 по 18 жовтня у Одеській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Рівненській областях відбулось зариблення водойм рибопосадковим матеріалом товстолоба, коропа та амура. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів, що здійснюють лов у водоймах України. Зариблення відбувалось з метою біологічної очистки води та задля покращення стану водойми – шляхом вселення рослиноїдних видів риб, як природних біомеліораторів.

Так, 3 жовтня на території РСК «Придністровець» (с. Маяки) та 13 жовтня на території ТОВ «Красна Коса» (с. Красна Коса) відбулось зариблення Дністровського лиману. Всього було вселено 154 419 екз. коропа, 53 299 екз. товстолобика та 143 446 екз. карася сріблястого.

З 5 жовтня розпочалося зариблення озера Китай. Вже вселено 429 800 екз. товстолобика та 198 880 екз. коропа. Зариблення озера триває.

12 жовтня у Дніпродзержинське водосховище в Полтавській області було вселено 18 тис мальків білого амура та 20 тис мальків дзеркального коропа. Вселення здійснювалось за рахунок Кременчуцького госпрозрахунково мисливсько-рибальського підприємства Полтавської області організації УТАМ.

Також, з 12-13 жовтня на Кременчуцькому водосховищі, в районі м. Світловодська було вселено 11 570 екз. молоді товстолоба. А на Дніпродзержинському водосховищі користувачі здійснили зариблення в районі с. Деріївки Онуфріївського району. У водойму було вселено 22 840 екз. молоді товстлоба.

17 жовтня в Дніпродзержинське водосховище в Дніпропетровській області було вселено 100 тис особин білого товстолоба і коропа.

З 18 жовтня розпочалося зариблення оз. Ялпуг-Кугурлуй. До водойми вже вселено 260 834 екз. товстолобика та 40 886 екз. коропа, загальною вагою 7 900 кг. Зариблення оз. Ялпуг-Кугурлуй продовжується. Наступного тижня планується розпочати зариблення озера Катлабуг та Хаджибейського лиману.

Цього ж дня у Рівному розпочалося вселення водних біоресурсів у Басівкутське водосховище. Зариблення відбулось завдяки Програмі розчищення і впорядкування малих річок та охорони підземних вод від забруднення на 2015-2020 рр., яка була створена спільно з Рівненським рибоохоронним патрулем та Рівненською міською радою. В рамках обласного бюджету було виділено 100 тис грн. У водойму вселено 1 тонну 600 кілограм молоді товстолобика та амура.

Держрибагентство висловлює подяку усім учасникам робіт пов’язаних з відтворенням та вселенням водних біоресурсів до водних об’єктів за небайдуже ставлення до рибних запасів України та покращення екологічної ситуації за рахунок зариблення.

Держрибагентство України

Перейти до вмісту