Ви тут:
децентралізація Суспільство 

Розпочався відбір кращих практик місцевого самоврядування 2017 року

Розпочався відбір кращих практик місцевого самоврядування 2017 року

12 жовтня відбулося перше засіданні конкурсної комісії Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році, організатором якого є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з проектом Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Збір заявок тривав з квітня до кінця вересня. Повідомляють в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У цьому році учасниками Конкурсу є понад 100 органів місцевого самоврядування усіх рівнів, з них третя частина – об’єднані територіальні громади.

Лідером за кількістю заявок вкотре є Дніпропетровська область. Жодної заявки немає з Тернопільщини та Херсонщини.

Варто нагадати, що Конкурс сприяє популяризації кращого досвіду. Щорічно за результатами його проведення видаються збірки практик – переможців, проводяться виїзні семінари з обміну досвідом та прес-тури для засобів масової інформації на базі органів місцевого самоврядування, які стали кращими. Організовуються візити до сусідніх європейських держав: переможці відвідали Болгарію, Польщу, Латвію.

Цього року більшість учасників конкурсу обрали тему «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах». Це свідчить про те, що процес бюджетної децентралізації відкрив громадам шлях до накопичення власних ресурсів і впровадження успішних проектів розвитку.

Переможців традиційно відзначатимуть до Дня місцевого самоврядування.

Детальніше про Конкурс можна дізнатися ТУТ

Перейти до вмісту