Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Поради для дівчат в “активному пошуку”: що треба робити на Покрову, аби скоріше вийти заміж

Поради для дівчат в “активному пошуку”: що треба робити на Покрову, аби скоріше вийти заміж

14 жовтня ми відзначатимемо одне з найбільш шанованих в Стародавній Русі свято Покров Пресвятої Богородиці. Цей день особливо любий незаміжніми дівчатами – проведення різних обрядів та ритуалів допомагають залучити в своє життя нареченого. Отже, чим зайнятися на Покрову:

1. До 9 ранку візьми листок і напиши дуже-дуже докладно про те, якого чоловіка ти хочеш зустріти. Внизу під описом якостей обов’язково дописати: на все воля Бога. З цією запискою вирушай в церкву і постав свічку Богородиці. Папірець сховай.

2. Коли будеш ставити свічку перед іконою Покрови Богородиці, вимов слова: або “Покров-Матінка, покрий землю сніжком, а мене молоду хусткою“. Так, існує прикмета, що хто раніше всіх поставить свічку, той раніше всіх і заміж вийде.

3. Не забудь провести обряд для залучення у своє життя нареченого. Купи біле простирадло і накинь його на себе як плащ. Потім запали церковну свічку і скажи замовляння стільки разів, скільки тобі виповнилося на даний момент повних років: “Покров, Покров! Землю манною крупою накрий, а мене, (своє ім’я), накрий тяганиною весільною. Богородице, пошли мені нареченого славного, судженого – вірного! В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь“. Після чого загаси свічку, а простирадлом акуратно застели ліжко. Наступні 3 ночі спи на ньому, після чого спали його в печі або в багатті.

4. Щоб збільшити свої шанси на заміжжя, потрібно весь Покров проходити із зав’язаною на голові білою хусткою, навіть вдома. Справа у тому, що раніше тільки незаміжня дівчина могла ходити з непокритою головою, а для заміжньої жінки бути без головного убору вважалося великим гріхом. Саме тому навіть у наші дні наречена під час вінчання, покриває голову фатою.

5. Пам’ятай, що весь цей день треба провести весело, бо “Якщо Покров весело проведеш – дружка милого знайдеш“.

6. Враховуючи пункт 5, не забудь організувати у цей день розважальну програму на актуальну тему. Наприклад, у часи Древньої Русі дівчата “орендували“ у якоїсь вдови або солдатки хату і влаштовували там “вечорниці“, де готували собі “скриню“, тобто придане, без якого жоден наречений на них не подивиться.

Увечері зберіться з подружками в однієї з вас вдома, пишіть списки свого приданого. Враховуючи погоду, рекомендують пити глінтвейн, для створення настрою слухати лаундж і не економити на свічках для антуражу.

7. Ще десять рекомендацій на Покрову, якщо ти не заміжня, але дуже хочеш знайти чоловіка, то вкрай бажано:

– Спекти щось і пригостити приємних людей.

– Погодувати голубів, горобців або будь-яких інших птахів.

– Вранці заплести косу, і розплести її тільки ввечері.

– Запалити вдома пару свічок.

– Подавати милостиню, якщо зустрінеш прохачів. При цьому про себе повторювати: “На двох“.

– Носити виключно сукні та спідниці. Хоча б на день забудь про улюблені джинси.

– Можна зав’язати одяг вузлом, а потім розв’язати. Це очищає і від кармічних вузлів самотньої частки.

– У церкві можна поставити свічки за здоров’я всіх чоловіків, з якими у тебе були стосунки. Не забудь поставити свічку за здоров’я собі і судженому.

– Купити або зрізати в саду живі квіти і поставити вдома у вазу.

– Привітати з святом Покрови хоча б одну сімейну пару.

Ворожіння на Покров день на стать дитини і на багатство

Ще на Покрову можна поворожити на стать майбутньої дитини. Для цього треба взяти каблучку, опустити її в склянку з водою, потім підвісити на волосині тієї, для кого ворожать, цю каблучку повільно опускай над рукою дівчини.

Якщо каблучка крутитиметься, отже народиться дівчинка, якщо ходитиме як маятник – хлопчик. Якщо каблучка завмре, отже, в дівчини не буде дітей. Те саме можна зробити з голкою, тільки перед гаданням голкою треба проткнути вовняну тканину.

На свято Покрови можна практично точно дізнатися, яким буде сімейне життя. Для цього дівчата клали в чобіт трішки золи та цукру, золоту і срібну каблучку, цибулину та чарку.

Що дівчина витягне, таке й сімейне життя її чекає: зола символізує погане життя, цукор – солодке, срібна каблучка – швидке весілля, цибулина – гірке життя, чарка – веселе, золота каблучка – багате.

За матеріалами інтернет-видань.

 

Перейти до вмісту