Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Попереджено спробу незаконного захоплення сільськогосподарського підприємства”, – Олег Тимченко

“Попереджено спробу незаконного захоплення сільськогосподарського підприємства”, – Олег Тимченко

24 жовтня під час чергового засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавської області, заступник голови оперативного штабу Олег Тимченко інформував присутніх про спробу рейдерського захоплення сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Оржицька» (далі – СТОВ «Агрофірма «Оржицька»), що знаходиться у Кременчуцькому районі.

«Сьогодні аграрне рейдерство є, на привеликий жаль, однією з найгарячіших тем. Шахраї та бандити, застосовуючи різні незаконні методи, намагаються відбирати у людей землю і врожай. Як приклад, нещодавно відбулася спроба рейдерського захоплення одного з сільськогосподарських підприємств області», – зазначив заступник голови штабу.

«Так, 17 жовтня 2017 року під час чергового виїзду мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, яка працювала в місті Кременчуці на базі Управління державної реєстрації виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, до мене на особистий прийом звернулися директор та співзасновник СТОВ «Агрофірма «Оржицька» по питанню спроби незаконної зміни керівництва та засновників відповідного товариства, підробки документів щодо купівлі-продажу частки у статутному капіталі та виході зі складу засновників», – повідомив Олег Тимченко.

Заявникам одразу було запропоновано алгоритм дій в даній ситуації, який полягав у необхідності звернення із письмовою заявою до Головного територіального управління юстиції у Полтавській області з проханням довести до відома суб’єктів державної реєстрації та нотаріусів області інформацію про спробу захоплення підприємства, а також до суду щодо заборони проведення реєстраційних дій.

Як було з’ясовано, 13 жовтня 2017 року уповноважена особа СТОВ «Агрофірма «Оржицька» подала до Управління державної реєстрації виконавчого комітету Кременчуцької міської ради документи для проведення державної реєстрації змін до відомостей зазначеної юридичної особи. При розгляді документів державним реєстратором встановлено їх невідповідність чинному законодавству, а також виникли сумніви щодо їх справжності. Внаслідок цього, державним реєстратором направлено повідомлення до органів поліції для вжиття відповідних заходів.

Наразі, на підставі ухвали суду, правоохоронними органами тимчасово вилучено документи СТОВ «Агрофірма «Оржицька», що подавалися для державної реєстрації, та передано слідчому для призначення та проведення судових почеркознавчої та технічної експертиз. На даний час по даному факту триває слідство.

«Таким чином, завдяки налагодженій та ефективній співпраці органів державної влади, їх скоординованим діям та оперативному реагуванню вдалося запобігти зухвалій спробі рейдерського захоплення потужного сільськогосподарського підприємства», – підсумував заступник голови оперативного штабу Олег Тимченко.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко

Перейти до вмісту