Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавська гімназія № 17 відсвяткувала свій 25-річний ювілей (ФОТО)

Полтавська гімназія № 17 відсвяткувала свій 25-річний ювілей (ФОТО)

Днями полтавська гімназія № 17 відсвяткувала свій 25-річний ювілей. На урочистості з нагоди відзначення цієї дати зібралися представники виконавчого комітету та депутатського корпусу міської ради, вчителі, учні та їхні батьки, випускники гімназії різних років, представники вищих навчальних закладів. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Особисто привітав дружню родину гімназії № 17 міський голова Олександр Мамай. Він зауважив, що за час свого існування гімназія виборола гідне місце серед інших навчальних закладів міста:

– Сьогодні тут навчається понад 1200 учнів, а це майже половина дітей, які мешкають на Леваді. Я впевнений, що батьки, які віддали своїх дітей на навчання саме у цей заклад, анітрохи про це не шкодують. Адже 17-та гімназія сьогодні показує одні з кращих результатів серед інших шкіл Полтави.

Статус гімназії, тоді ще загальноосвітня школа № 17, набула у 2007 році. Директор закладу Олена Голтвяниця розповіла, що з того часу в історії школи розпочалася нова сторінка:

– Із набуттям нового статусу змінилися підходи до навчання. Змінився навчальний план, розширилася можливість співпраці з вищими навчальними закладами, з’явилася можливість поглибленого вивчення ряду предметів. Основними напрямками зараз є поглиблене вивчення іноземних мов, починаючи з першого класу. З 5 класу вивчається дві мови, а з 7 — ще й польська мова, за рахунок гурткової роботи. Також, у нас є профільне вивчення математики.

Велика родина закладу налічує 1265 учнів, які навчаються у 41 класі, а також 110 працівників, з яких 82 — педагоги. Сьогодні гімназія № 17 — активний учасник міжнародних та Всеукраїнських проектів. Серед учнів гімназії переможці та призери олімпіад та конкурсів МАН різних рівнів, а також учасники та призери інших конкурсів:

– Двоє учні гімназії стали стипендіатами Президента України, одна учениця – єдиний в області стипендіат Кабінету Міністрів України. У предметних олімпіадах і конкурсі-захисті МАН гімназисти здобули 74 перемоги на міському рівні, 31 – на обласному і 5 – на Всеукраїнському, – розповіла директор закладу. – І це далеко не всі здобутки наших учнів.

Звичайно, такі результати не були б можливі без щоденної кропіткої праці вчителів. Одна із них — Олена Промська. Вона — вчитель-філолог, а разом з тим — класний керівник математичного класу:

– У нас така традиція, що вчителі філологи — класні керівники математичних класів. Це робиться задля того, аби підтримувати високий рівень грамотності в учнів із математичним складом розуму. Звісно, це дуже цікаво.

Жінка впевнена: серед інших загальноосвітніх закладів міста 17-ті гімназію вирізняє потужний педагогічний колектив:

– Наша гімназія — найкраща. У нас дуже багато творчих вчителів, які беруть участь у різних конкурсах, самі розробляють програми, беруть участь у конкурсі “Учитель року”. Завдяки потужній праці колег, у нашому закладі дуже багато переможців Всеукраїнських олімпіад, учасників міжнародних заходів.

З нагоди відзначення 25-річного ювілею, міський голова Олександр Мамай подарував закладу особливий подарунок — сертифікат на 1 мільйон 400 тисяч гривень на капітальний ремонт із заміною віконних блоків. 

Довідково:

Міська влада активно підтримує гімназію. Так, у 2017 році за кошти міського бюджету придбано: 5 мультимедійних проекторів, 10 сучасних комп’ютерів, 5 телевізорів, 150 стільців, шафу жарочну, питні фонтанчики та ін.. на загальну суму 345 тис.грн. На поточні ремонти у 2017 році витрачено 43 355,81 грн.









Перейти до вмісту