Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина: працівники поліції були присутні на ранковому засіданні ДВК

Полтавщина: працівники поліції були присутні на ранковому засіданні ДВК

На ранковому засіданні  ДВК №530605 (селище Нові Санжари, пл. Перемоги 2/2) у приміщенні дільниці були присутні працівники правоохоронних органів та електрик.

У приміщенні, яке належить до виборчої дільниці, під час ранкового засідання перебував також представник поліції.

Виділене дільничній комісії приміщення для голосування обладнане також службовим входом. Через проблеми технічного забезпечення в тому ж приміщенні, що і кабіни для таємного голосування, знаходиться додатковий службовий вхід.

На зауваження спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, що на засіданні знаходяться сторонні особи, представник поліції та електрик згодом покинули приміщення.

Частиною 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори” передбачено перелік осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії, у приміщенні виборчої дільниці. Крім цього, у абзаці 3 частини 9 цієї ж статті зазначено: “Працівники правоохоронних органів здійснюють охорону правопорядку в день голосування та при підрахунку голосів лише поза межами приміщення для голосування. У разі виникнення фактів порушень правопорядку голова, заступник голови чи секретар комісії може запросити працівника правоохоронних органів для вчинення дій з відновлення правопорядку і лише на час, необхідний для вчинення таких дій”.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Перейти до вмісту