Ви тут:
Відео Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Начальник ремонтно-механічного цеху «Полтававодоканалу»: «Кваліфікованого спеціаліста отримаємо, коли людина років п’ять попрацює у нас»

Начальник ремонтно-механічного цеху «Полтававодоканалу»: «Кваліфікованого спеціаліста отримаємо, коли людина років п’ять попрацює у нас»

Одна з важливих ланок у роботі КП «Полтававодоканал» – ремонтно-механічний цех. Фахівці підрозділу забезпечують оперативний ремонт вузлів та агрегатів водозабезпечення. Про тонкощі роботи цеху розповів його керівник Олександр Яськів.

Найчастіше до ремонтно-механічного цеху «Полтававодоканалу» надходить на відновлення насосне обладнання. Як те, що працює на водогінних мережах, так і на каналізаційних.

На фекальних насосах виходять з ладу ущільнювачі, адже каналізаційні стоки перекачуються без попередньої фільтрації, – розповідає начальник РМЦ Олександр Яськів. – А от в агрегатах, що забезпечують водопостачання, ремонтуємо двигуни.

Роботи не бракує, говорять ремонтники, адже левова частка обладнання працює ще з років минулого сторіччя.

З 16 свердловин тільки на трьох маємо сучасніші агрегати, виробництва провідних європейських фірм – говорить керівник цеху. – 85% каналізаційного обладнання теж змонтоване ще за часів СРСР.

Проте, вихід з ладу певного вузла не впливає на роботу водопровідної системи. Адже в цеху завжди є резервні агрегати, які відразу ставлять на заміну тим, що потребують ремонту.

Нині в цеху працює 20 людей. Здебільшого, люди старшого покоління, що трудяться в цеху не перший рік.

Кваліфікованого слюсаря чи зварювальника можемо отримати тільки тоді, коли людина років п’ять попрацює в цеху, – переконує Олександр Яськів. – Тоді як молодь, розуміючи, що трудитися доведеться багато, надовго у нас не затримується.

Візитівкою ремонтно-механічного цеху КП «Полтававодоканал» є так звана «Кузня Вакули»: приміщення, де виготовляють спеціальне ремонтне обладнання, інструменти для ремонтників та інший допоміжний інвентар.

Крім обладнання для мереж, щоденно виготовляю ключі для вуличних колонок, – розповідає коваль Володимир Михайленко, якого колеги з повагою звуть Лукичем. – Виходить по 10-20 за зміну. Їх віддаю працівникам служби обліку та реалізації води, а ті, в свою чергу, передають мешканцям будинків, розташованих неподалік колонок.

Працюють в РМЦ і жінки. На їх тендітні плечі покладена одна з найбільш відповідальних робіт, на кшталт реконструкції обмоток двигунів насосів.

Праця цих жінок створює значну економію підприємству, адже ми не замовляємо цю послугу спеціалізованим фірмам. Природньо, що це дозволяє оперативно лагодити обладнання, – зазначає Олександр Яськів.

Також в ремонтно-механічному цеху виготовляють різноманітні запасні частини до обладнання, яке використовують в різних підрозділах підприємства.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту