Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відзначили 20-ту річницю Регіонального відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації

На Полтавщині відзначили 20-ту річницю Регіонального відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації

З нагоди відзначення 20-ї річниці понад 30-ть членів Регіонального відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації були заохочені відзнаками, Подяками та наручними годинниками.

Полтавське регіональне відділення Асоціації поліцейських було одним із перших, створених в Україні. Дата започаткування припадає на 7 червня 1997 року. На сьогодні відділення налічує понад 600 осіб.

Почесний гість ювілейного заходу – Головний секретар Української секції Асоціації поліцейських Віктор Овсянніков, наголосив, що головна мета діяльності Асоціації відображує її влучний девіз, який з мови есперанто перекладається як “Служба через дружбу”. Асоціація працює над формуванням дружніх стосунків, сприяє налагодженню міжнародної співпраці і культурних зв’язків, а також підтримує обмін професійним досвідом.

Як зазначив очільник регіонального відділення поліцейської асоціації Олександр Телик, за два десятиліття зроблено чимало: від озеленення і благоустрою визначних культурно-історичних місць до участі в міжнародних спортивних змагання і творчих фестивалях.

Пересвідчитись у цьому можна, переглянувши фільм, створений спільно з відділом комунікації поліції області.

Щороку кількість активних прибічників соціально корисної діяльності Української секції поліцейської асоціації зростає. Як зазначив Голова Полтавського регіонального відділення Олександр Телик, тільки цього року до лав регіонального відділення приєдналися 45 осіб. Він переконаний, що це – свідчення доцільності існування такої форми взаємодії між країнами світу та обміну професійним досвідом.

Довідка: Міжнародна поліцейська асоціація була створена 1 січня 1950 року у Великобританії. Керівництво МПА знаходиться в англійському місті Ноттінгем.

Нині Міжнародна поліцейська асоціація є однією з найбільших міжнародних професійних громадських організацій, яка має статус постійного представника в Організації Об’єднаних Націй та консультативного – у Раді Європи.

Українську секцію Міжнародної поліцейської асоціації створено 25 квітня 1996 року. Її очолює генерал внутрішньої служби України Андрій Володимирович Василишин.

Нині у складі Української секції діє 30 регіональних відділень та осередків, які об’єднують близько 6000 тисяч працівників правоохоронних органів, силових структур та цивільних громадян, які активно сприяють роботі поліції.

Представники відділення беруть активну участь в соціально значимих заходах, які відбуваються на Полтавщині, працюють над вирішенням суспільно-важливих питань на щорічних конгресах та конференціях Національної виконавчої ради.

Перейти до вмісту