Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Керівнику підприємства, який ухилився від сплати податків, повідомлено про підозру

Керівнику підприємства, який ухилився від сплати податків, повідомлено про підозру

За результатами досудового розслідування, проведеного слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області, повідомлено про підозру голові правління одного з приватних акціонерних товариств за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України) при закупівлі бітумів на суму понад 1 млн. грн. Про це поінформував прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Олексій Бондаренко.  

За словами прокурора, встановлено, що товариство упродовж 2015-2016 років придбавало за удаваними угодами у підприємств, які входять до складу «конвертаційного центру», послуги та товарно-матеріальні цінності, зокрема бітуми, що використовували для виготовлення асфальтобетонної суміші та облаштування дорожнього покриття.
Проведення «псевдогосподарських» операцій надало можливість незаконно конвертувати безготівкові кошти у готівку, завищити вартість бітумів та мінімізувати доходи підприємства на суму майже 2 тис. грн. за тонну.
Наразі досудове розслідування триває, вживаються заходи для забезпечення відшкодування збитків. Із цією метою на вимогу прокуратури суд наклав арешт на кошти, що знаходяться на банківських рахунках підприємства.

 

Перейти до вмісту