Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фахівці ДСНС закликають громадян не провокувати пожежі у побуті під час опалювального періоду

Фахівці ДСНС закликають громадян не провокувати пожежі у побуті під час опалювального періоду

З настанням опалювального сезону значно погіршується статистика щодо кількості займань у помешканнях громадян. В першу чергу завдяки тому, що самі ж громадяни нехтують елементарними правилами безпеки: використовують несправні обігрівачі, не слідкують за перевантаженням електромереж та справністю пічного опалення.

Всього з початку року на території України виникло майже 75 тисяч пожеж. З них у житловому секторі — понад 25 тисяч випадків. Кількість загиблих на пожежах вже давно перетнула позначку у 1200 осіб.

Одним із методів боротьби з пожежами у побуті є проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України. Тож, рятувальники спільно з представниками громадськості та правоохоронцями вирушають у рейди житловим сектором, де спілкуються з громадянами щодо правил безпеки.

Зважаючи також на те, що в Україні розпочинаються осінні канікули, багато маленьких громадян отримають більше часу на дозвілля та можуть залишатися вдома самі. У такому випадку питання пожежної безпеки потребує ще більшої уваги.

Тож, цього тижня Полтавські рятувальники провели профілактичне заняття для вихованців дошкільного навчального закладу «Берізка» м. Карлівка та розповіли вихованцям дитячого садочку про причини виникнення пожеж у побуті, правила евакуації та що потрібно робити, аби уникнути лиха в будинку.

Загалом, подібні заходи цього тижня відбулися по всій території країни.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. 

Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не паліть у ліжку;
  • подбайте про стан опалення у помешкані та не використовуйте старі чи несправні обігрівачі;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Перейти до вмісту