Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Екс-кандидат на посаду Полтавського міського голови виграла конкурс на головного архітектора області

Екс-кандидат на посаду Полтавського міського голови виграла конкурс на головного архітектора області

Конкурс на посаду начальника управління містобудування і архітектури Полтавської ОДА виграла Ірина Особік. Після проходження спецперевірки вона приступить до виконання своїх обовязків.

Полтавська ОДА

20 вересня Департамент будівництва, містобудування та архітектури і ЖКГ Полтавської ОДА оголосив конкурс на заміщення посади начальника Управління містобудування та архітектури. Інформація про нього зявилася на сайті Національного агентства України з питань Державної служби. Новопризначений очільник управління також обійматиме посаду заступника директора Департаменту.

Одне з головних завдань начальника Управління — керувати його діяльністю. Серед них також координація діяльності субєктів містобудування щодо комплексного розвитку територій, забудови населених пунктів області та поліпшення їнього архітектурного вигляду.

Тимофій Голбан

Департамент приймав документи до 4 жовтня. Усі кандидати мали відповідати встановленим вимогам. Серед них 5 років роботи за фахом та знання основних нормативно-правових актів у сфері містобудування та архітектури. Конкурс пройшов сьогодні у будівлі Департаменту.

Управління містобудування та архітектури — важлива частина системи Департаменту. Багато в чому від її розвитку залежить комфорт мешканців області у їхніх населених пунктах. Тому потрібно, щоб цей структурний підрозділ очолював справжній професіонал, — зазначив директор Департаменту будівництва Тимофій Голбан.

Ірина Особік

Конкурс на посаду начальника Управління виграла Ірина Особік. Він проходив у три етапи і на кожному вона отримала високі бали (2 з 2 і двічі по 1,8 з 2). Останні роки Особік займалася приватною архітектурною діяльністю. А на місцевих виборах 2015 року була кандидатом на посаду Полтавського міського голови від громадської ініціативи «Мер від громади».

Ірина Особік має профільну освіту. У 1995 вона закінчила ПНТУ ім. Ю. Кондратюка за спеціальністю «Архітектор сільських та міських поселень». З 1995 по 2003 Особік працювала архітектором в управлінні з питань містобудування та архітектури Полтавської міськради. А з 2006 по 2009 була заступником головного архітектора Полтави та головним художником міста.

За словами Ірини Особік, її головна мотивація взяти участь у конкурсі — спробувати досягти змін у області та місті в сфері містобудування та архітектури.

Є дуже великий обєм роботи, зараз сфера перебуває у доволі занедбаному стані. Маємо підіймати її і рухати вперед. Бо архітектура завжди була рушійною силою прогресу, — наголосила Ірина Особік.

Ірині Особік залишилося пройти спецперевірку. Потім вона зможе приступити до виконання своїх обовязків на новій посаді.

Валерій Головко

Посадовий оклад начальника управління — 6,8 тис. грн. Крім того, передбачені надбавки за вислугу років та ранг державного службовця. А також виплата премій.

Важливо, щоб люди у нашу команду приходили за конкурсом. Це дозволяє відбирати лише найкращих. Крім того, ми убезпечуємо себе від корупційної складової та будь-якого впливу на призначння. Впевнений, що новий очільник Управління працюватиме ефективно, — зазначив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Перейти до вмісту