Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Делегація з Миргорода відвідала Обухів

Делегація з Миргорода відвідала Обухів

Делегація у складі депутатів постійних комісій міської ради, секретаря ради Наталії Гирки на чолі з міським головою Сергієм Соломахою відвідали місто Обухів. Дружній візит проходив п’ятого жовтня у рамках обміну досвіду між представниками органів місцевого самоврядування міст-побратимів. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Офіційна зустріч відбулася у сесійній залі м. Обухів. Привітав гостей Обухівський міський голова Олександр Левченко. Очільники міст та депутати спілкувалися на актуальні теми в життєдіяльності громад. Діалог переріс в активне обговорення хвилюючих питань у сфері житлово-комунального господарства, розвитку транспортної галузі, соціальної, освітянської та медичної галузей, питання дотацій та субсидій, розвитку інфраструктури міст та багато іншого. Під час зустрічі, яка тривала більше трьох годин, говорили про проблеми, шляхи їх вирішення та позитивні напрацювання.

Депутати з профільних комісій мали гарну нагоду обговорити питання, які їм доводиться вирішувати на комісіях та у роботі з виборцями. Офіційне спілкування завершилося обміном пам’ятними сувенірами.

Далі миргородцям запропонували відвідати НВК «Спеціалізовану загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов», де їм дуже сподобалися обладнані на високому рівні класні кабінети, басейн. А ще делегатів вразила велика кількість зелених рослин в класах, коридорах, за якими доглядають педагоги та діти. У рамках програми делегати поспілкувалися з колективом дошкільного закладу «Зірочка». Дошкільнята вітали гостей піснями і таночком.

Встигли миргородці побувати і в адміністративних корпусах міської ради – в Центрі надання адмінпослуг, в архівному відділі, в управлінні соцзахисту, а також торкнутися до витоків історії – відвідати Обухівський районний краєзнавчий музей та Музей-садибу Андрія Малишка.

У рамках візиту також було організовано оглядову екскурсію по місту, яке нещодавно відзначило 655-ти річчя. Серед об’єктів благоустрою велике враження на миргородців справили фонтан, який відкрили до річниці міста, та велика кількість дизайнерських інфраструктурних об’єктів.

Миргородські делегати вдячні за теплий і змістовний прийом та обмін досвідом, який вони використають у професійній діяльності та повсякденній роботі. Такі зустрічі допомагають обмінюватися думками, ділитися досвідом та брати до уваги нові підходи та шляхи розв’язання проблем, поділися враженнями від поїздки депутати.

До слова, дружба та співпраця між двома містами розпочалася у квітні 2016 року. Партнерська угода передбачає співробітництво у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та інших галузей.

Перейти до вмісту