Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

50 юних полтавців пройшли посвяту у волонтери міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

50 юних полтавців пройшли посвяту у волонтери міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Учора Полтавський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поповнився новими помічниками. Урочиста посвята у волонтери відбулася у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені М. Ярошенка.

Протягом 17 років міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснює свою роботу з популяризації волонтерського руху у місті. У Полтаві працює понад 30 волонтерських загонів, які успішно виконують роботу за різними напрямками.

Для міського центру посвята учнівської, студентської та працюючої молоді у волонтери – подія хвилююча. На початку посвяти усім присутнім розповіли про досягнення волонтерського загону Центру у 2017 році. Під час заходу учасники мали змогу висловити своє бачення волонтерської роботи: виконували цікаві та неординарні завдання, показували готовність допомогти, відповідали на запитання «Хто ж такий волонтер?». А після всіх випробувань, клятву волонтера прийняли 50 молодих людей з різних навчальних закладів міста.

Волонтерством займаюсь протягом 6 років. Сама я з іншого міста, тому шукала організацію у Полтаві, де можу займатися улюбленою справою. Зараз вступила на навчання за спеціальністю «Соціальна робота» і, дякуючи волонтерам, які завітали до нас у виш, я дізналася про «Школу волонтерів», – говорить новий волонтер, студентка Полтавського національного педагогічного університету Вероніка Бурмінова.

Вже найближчим часом волонтери-новачки візьмуть участь у соціальних акціях та заходах центр соціальних служб.

Перейти до вмісту