Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вдруге у Полтаві проходить фестиваль про місто та його суспільство

Вдруге у Полтаві проходить фестиваль про місто та його суспільство

Протягом чотирьох днів з 14 по 17 вересня в Полтаві проходитиме масштабний урбаністично-культурний захід “Майстерня міста Полтава 2017”.

Сьогодні на Театральній площі урочисто відкрили урбан-фест.

Другий рік поспіль організаторами цього масштабного дійства виступили КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», повідомляють у міській раді.

Протягом чотирьох днів будуть обговорюватися питання ефективного сучасного менеджменту міста.

Новітній досвід успішних ОСББ, енергоефективне освітлення, облаштування громадських просторів, ландшафтний дизайн прибудинкових територій, креативні індустрії — про усе це ми говоритимемо під час фестивалю, – розповів директор КО “Інститут розвитку міста” Юрій Левченко. – Наше завдання об’єднати владу і громаду задля створення громадського простору, задля того, аби Полтава була комфортним містом для кожного.

Невід’ємною частиною програми є і заходи для людей з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, «Бачу. Можу. Допоможу» для людей з проблемами зору. Також, свої вміння продемонструє аматорський театр за участі людей з обмеженими фізичними можливостями в рамках проекту «Хочу. Можу. Буду».

Насичену та цікаву програму обіцяють організатори й для наймолодших полтавців. Різноманітні вікторини, майстер-класи, ігри, воркшопи чекають на підростаюче покоління.

У рамках фестивалю – розіграш понад 100 коштовних призів серед учасників дослідження мобільності, які відстежували свої пересування за допомогою мобільного додатку Modalyzer. Серед призів – сертифікати на відвідування ролердрому, центру «Дитяча планета», боулінгу, кіно, театру, абонементи до спортзалу. Головний подарунок — дводенний відпочинок на базі «Мис доброї надії». Розіграш призів відбудеться 18 вересня о 17:00 на Театральній площі міста.

Нагадаємо, вперше у Полтаві Майстерня міста була проведена у 2016 році та отримала активну підтримку громади. Тож, організатори і цьогоріч запрошують усіх охочих долучитися до заходів, які будуть проведені в рамках “Майстерні міста” та підтримати ініціативу, яка сприятиме розвитку Полтави.

Перейти до вмісту