Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

В мережу виклали захоплююче промо-відео заповідника “Більськ”

В мережу виклали захоплююче промо-відео заповідника “Більськ”

На Facebook сторінці комунальної установи Полтавської обласної ради “Історико-культурного заповідника “Більськ” з’явилось промовисте промо-відео.

В якому запрошують відвідати давнє скіфське місто “Гелон”.

“Промо-відео Заповідника “Більськ”.Гелон… Місто, що вражає та надихає!”, – написав на сторінці директор заповідника Ігор Корост.

Зйомкою міні-фільму займалась продакш-група – Wild Fox Film. Свою роботу назвали – “Гелон.Сонце Скіфії”.

Wild Fox Film – прадакшн-група, ціль якої – створення ігрового та документального кіно. Основна мета – популяризація знань з історії та культури України; підвищення рівня історичних знань населення; популярна історія. Ми не комерційний проект. Усі відео створюються виключно з освітньою метою на волонтерській основі. Тому допомогти проекту можна лайком, репостом, та донатом на купівлю нового обладнання та реалізацію нових проектів. 

Довідково: Історико-культурний заповідник «Більськ» — заповідник у селищі міського типу КотельваПолтавської області. До складу археологічної території входять більша частина Більського городища скіфського часу, а також пам’ятки його округи, розташовані у межах Полтавської області. Північна частина городища і Куземинське укріплення розташовані у межах Сумської області.

Історико-культурний заповідник «Більськ» створений 19 травня 2005 р.

Археологічні дослідження Більського городища і пам’яток його широкої округи (території, віддаленої на 30-40 км від Більського городища) тривають понад 100 років.Найавторитетнішим дослідником городища є професор Харківського національного університету Борис Шрамко.

Перейти до вмісту