Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Участь полтавців у львівському Форумі підтримує місцева влада

Участь полтавців у львівському Форумі підтримує місцева влада.

Цього року на 24 Форум видавців у Львові  приїхали більше сотні  видавництв. Переважно це  приватні, які самостійно забезпечили свою  участь у заході.  Полтавщина представлена п’ятьма видавництвами, з них два комунальні. Крім того на діючих стендах області є й видання  інших поліграфічних підприємств.

 Їхню участь забезпечив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.  За підтримки влади на Форум приїхали й книговидавці з Луцька. Комунальне видавництво «Нацтерія» привезло краєзнавчу та історична література, поезію, патріотичні книги про УПА.

«Зараз дуже дорого виставлятися, особливо на Форумі . Складно книжці вижити в ринкових умовах без підтримки держави», –  сказала директор видавництва  Світлана Політило.

За її словами щороку влада менше виділяє грошей на книговидавничу справу. Якщо три роки тому виділяли близько 1 млн грн,  то нині лише 200 тис,  але й ті не можуть використати.

За словами в.о директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю  Вікторії Пилипенко,  Полтавщина приділяє велику увагу книговиданню. Зокрема, в області з 2005 року діють Програми підтримки місцевих авторів.

«За кошти обласного бюджету щороку виходить дитячий журнал «Діє-слово», видання, що  присвячені видатним подіям та постатям області та  Полтавська енциклопедія “Полтавіка».  Цього року на підтримку книговидавничої справи  передбачено більше 1 млн грн  обласних коштів», – розповіла Вікторія Пилипенко.

Нагадаємо, Полтавщина привезла  на Форум більше тисячі книг. Популярні видання  про історію краю, археологічні розкопки та п’ятки області. Крім того львів’ян та гостей зацікавили дитячі книги та поетичні збірки.

 

 

 

Перейти до вмісту