Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Зінькові провели перепоховання невідомих визволителів

У Зінькові провели перепоховання невідомих визволителів

Напередодні 74-ї річниці визволення Зінькова члени пошукової групи ГО «ППО «Меморіал» під керівництвом Андрія Чернявського отримали дозвіл і провели пошукові роботи.

Були знайдені останки двох бійців, рештки їх особистих речей, відстріляні гільзи до кулемета. Надія ідентифікувати когось із загиблих за клаптиком паперу, який зберігся, на жаль, не справдилась, повідомляють у міській раді.

Перепоховання загиблих за звільнення міста бійців було проведене 5 вересня на Центральному кладовищі Зінькова біля Братської могили і ще двох могил, у яких спочивають останки знайдених за останні роки на території міської ради воїнів-визволителів.

Доля багатьох із них позначена записом у похоронці «Пропав безвісти». Місце їхньої загибелі, поховання – невідомі. Над їхніми могилами не плакали матері, дружини, сестри, їхньому місцю поховання не вклоняються нащадки.

Ось така доля двох воїнів, останки яких ми перепоховаємо сьогодні. Їхні імена невідомі, але кожен з нас повинен вважати їх своїми, бо вони віддали життя за визволення нашого краю, за визволення України, за наш сьогоднішній, на жаль, знову не мирний день, за щасливе майбутнє наших дітей і онуків.

Перейти до вмісту