Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Пирятині відбулось засідання Клубу громадського діалогу на тему „Чисте довкілля – справа кожного“

У Пирятині відбулось засідання Клубу громадського діалогу на тему „Чисте довкілля – справа кожного“

30 серпня відбулося засідання Клубу громадського діалогу на тему „Чисте довкілля – справа кожного“. Участь в обговоренні взяли керівництво міської ради, працівники комунального підприємства „Каштан“, сільські голови, старости та громадськість. Про це повідомили в Пирятинській міськраді.

Міський голова Олексій Рябоконь у вступному слові відзначив, що завдяки спільним зусиллям міської та сільських рад вдалося організувати систему збору та вивезення твердих побутових відходів в місті та сільських населених пунктах. Крім цього, для реалізації проекту міжмуніципального співробітництва були залучені додаткові кошти на придбання сміттєвозів та контейнерів. У підсумку зазначив, що сьогодні варто знайти шляхи вдосконалення системи та визначити напрямки подальшої співпраці громад.

Заступник міського голови Максим Варава презентував міжмуніципальне співробітництво як форму об’єднання фінансових та організаційних ресурсів для розвитку громад. Розповів, що вдалося зробити завдяки співпраці міської та сільських рад.

 Економіст КП „Каштан“ Надія Ткаченко продемонструвала збір ТПВ в цифрах і коментарях від надавача послуг. Зазначила, що з кожним роком кількість укладених договорів зі споживачами збільшується, але все одно залишається на низькому рівні. Приміром, цього року було облаштовано 4 майданчики для збору ТПВ по вулиці Січових Стрільців. З усієї вулиці заключено 101 договір. Підприємство отримує дохід тисячу гривень, а витрачає на вивіз більше 4 тисяч.

Далі учасники працювали в групах. Завдання полягало в тому, щоб групи напрацювали пропозиції: які заходи повинні вживати органи місцевого самоврядування для покращення стану вивезення ТПВ, які КП „Каштан“ і що може робити в цьому напрямку громадськість.

Кожна з груп озвучила результати свого обговорення. Спільними виявилися кілька пропозицій: широка інформаційна кампанія, залучення молоді, активність громади, відповідальне ставлення кожного до сплати за вивезення ТПВ.

На підставі цих пропозицій виконкомом міської ради будуть розроблені заходи.

Перейти до вмісту