Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві завершився ІІ обласний шашковий дитячий турнір пам’яті Володимира Степанюка

У Полтаві завершився ІІ обласний шашковий дитячий турнір пам’яті Володимира Степанюка

В Полтаві до Дня фізичної культури та спорту України провели дводенний ІІ обласний турнір з шашок серед школярів пам’яті громадського діяча, ініціатора багатьох культурно-освітніх і просвітницьких проектів, у тому числі й дитячих спортивних, Володимира Степанюка. Загалом змагання відбулося вже вп’яте.

Бібліотечний турнір з шашок традиційно відкривають в новому навчальному році. Всього змагалися 42 учні початкових та середніх класів загальноосвітніх шкіл і вихованці спортивних секцій, у фінальний день – 23 дитини. Організатори турніру – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації, обласні федерація шашок осередку Федерації шашок України, бібліотека для дітей імені Панаса Мирного та комітет із увічнення пам’яті Володимира Степанюка – створили в книгозбірні неповторне шашкове дійство. Разом із давньою знайомою Читаліною – завідувачкою відділом масової роботи та творчих здібностей дітей бібліотеки Ольгою Вільховик юні спортсмени здійснили корисну прогулянку пізнавальними лабіринтами-книжковими сторінками Країни шашок. Із найтеплішими вітаннями та найщирішими побажаннями перемогти в турнірі до маленьких майстрів шахівниці звернулися їхні багаторічні друзі: заслужений працівник культури України, член комітету з увічнення пам’яті Володимира Степанюка й обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Шемчук, котра й передала також до дитячої книгозбірні видання про історію українського народу і поезії земляків-сучасників, та керівник гуртка «Шашки» Полтавського Палацу дитячої та юнацької творчості, віце-президент обласної федерації шашок осередку Федерації шашок України, головний суддя змагань Іван Кузьмінський, чиїх учнів – учасників турніру та їхніх батьків – було приємно зустріти знову.

Діти, мріючи стати чемпіонами, не помічали, як збігали години спортивної боротьби, – очі школярів промовляли, що гра в шашки – найцікавіший час для майбутніх рекордсменів.

На 64-клітинній дошці: в групі молодших дівчат перемогла Ніна Орисенко, її сестричка Тетяна – посіла друге місце, а третє – Анастасія Ковальська; серед хлопців молодшої групи золото виборов Кирило Зінченко, срібло – Микита Скареднов, бронзу – Давид Данилевський; у змішаній групі перемога дісталася Дмитрові Торонченку, на другій сходинці – Микита Тонконог, на третій – Катерина Пантелеймоненко.

На 100-клітинній шахівниці призові місця розподілилися так: перший – Андрій Лебедь, другий – Дмитро Торонченко, третя – Катерина Пантелеймоненко.

Серед гостей спортивного свята були президент Полтавської обласної федерації шашок осередку федерації шашок України, майстер спорту Олександр Передерій та неодноразовий чемпіон із шашок області й міста, кандидат у майстри спорту, член президії обласної федерації шашок осередку Федерації шашок України Андрій Лебедь, котрий узяв участь в урочистій церемонії відзначення чемпіонів турніру. Переможці нагороджені медалями й Грамотами Управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації. Насолодилися юні спортсмени й шоколадними подарунками. Та впевнено пообіцяли неодмінно змагатися на турнірі й наступного разу!

Валентина Шемчук

Перейти до вмісту